Când nu trebuie să vorbești la mobil

130
Potrivit Codului bunelor maniere, convorbirea la telefonul celular este interzisă încâteva situații. Iată care sunt acestea:

1. La volan sau când vizitezi o persoană grav bolnavă.

2. În avion, la biserică și la înmormîntare.

3. La interviurile pentru angajare (aparatul nu numai că nu se folosește, dar nici nu se lasă la vedere).

Alte reguli de bune maniere

În sălile de concerte, de conferințe sau la teatru, bărbatul va merge înainte pentru a-și proteja partenera de privirile indiscrete. El își va lăsa la garderobă paltonul, după ce a ajutat-o pe femeie să-și scoată haina. Nu este admis sub nicio formă să stai cu pălăria pe cap la teatru. Pe rândul de scaune, bărbatul trece primul. Ar trebui să fie de la sine înțeles că a rămîne așezat pe scaun, în acest caz, este nepoliticos. Cel care se îndreaptă spre locul său va trece cu fața către cei ridicați sau măcar cu capul întors spre ei, pentru a-și cere scuze că a deranjat. Partenerul lasă femeii locul cel mai bun, de unde se observă cel mai bine scena, chiar dacă el nu vede nimic de capul mare al vecinului din față.

Este de neconceput să mănânci sau să comentezi în timpul spectacolului!

De multe ori, unele persoane, lipsite de cele mai elementare norme de bună creștere își cumpără floricele, suc, alune, biscuiți, ba chiar semințe, atunci când vin la teatru. Nici nu bate bine gongul că și încep foșniturile, mestecatul, înghițitul și ghiorțăitul. Aceste produse se pot mînca doar în pauză. Așa este civilizat. Apoi urmează comentariile și sâsâiturile celor care urmăresc piesa: "Da  #b de ce a omorît-o p  #baia? Ăla cum a luat foc așa, dintr-o dată?"

În zadar se anunță la începerea spectacolelor că cei care au telefoane sunt invitați politicos să le închidă. Parcă li se vorbește în limba chineză! La nici zece minute de la anunțul făcut, celularele încep să sune ca la gară, în toate muzicuțele posibile. Bieții actori spun replica în timp ce sudori reci le trec pe frunte. Dacă vă aflați la un concert, nici nu veți urmări ritmul muzicii dând disperat din cap, din mâini sau din picioare și în niciun caz nu veți fredona melodia interpretată de orchestră. Oricât de mult v-ar plăcea! Gestul este de prost gust și deranjați sala.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Băuturi care întineresc
Pagina a fost generata in 1.2654 secunde