Când pisicile își arată ghearele…

397
Când pisicile își arată ghearele… - 15ba57762c966b644273bcbcba7821ef.jpg
Prin amabilitatea dr. veterinar Gheorghiță Mureșanu, am aflat că violența pisicii poate fi determinată încă din primele ei zile de viață, atunci când stăpânul se joacă cu pisoii în mod inadecvat sau permite acest lucru altor persoane.
Mulți greșesc atunci când se joacă brutal sau necăjesc pisoiul, deoarece acest lucru îi va stimula dreptul la ripostă, care poate fi prin zgârietură cu ghearele sau prin mușcătură.
Dacă la căței este permis acest lucru, scopul unui câine de pază fiind acela de a deveni agresiv, desigur, controlat, față de oameni și un bun paznic, această manifes-tare este complet nedorită la pisici. O astfel de joacă poate face din pisoiul nostru un mușcăcios amuzant, la început, dar mai târziu, când va deveni adult, violența lui ne va crea probleme.
De aceea, specialis-tul atrage atenția că, indiferent de situație, cu un pisoi mic trebuie să ne comportăm calm, fără gesturi bruște sau sperieturi, mângâindu-l ușor și tandru, astfel încât să nu-i declanșăm sentimente de posibilă ripostă. Tratat astfel, pisoiul va crește armonios și echilibrat psihic.
Nu uitați! Apariția și încurajarea manifestărilor agresive la o vârstă fragedă la pisoi este extrem de periculoasă, deoarece astfel se poate dezvolta și fixa un caracter violent, imposibil de modificat mai târziu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 31 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Salata îndrăgostiților
Luni, 30 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Tort austriac rapid
Pagina a fost generata in 1.4715 secunde