Când riști o leafă mai mică

74
Când riști  o leafă mai mică - 3novleafamica-1383492019.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Daniela Tudose, evident că în cazul unui program mai mic de opt ore zilnic, salariul va fi mai mic față de cel al unui coleg care muncește opt ore pe zi. Totuși, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, atrage atenția că, potrivit legii, salariul este confidențial, așa că nu vă puteți suspecta colegii care nu vă spun cât câștigă că ar fi favorizați. Iar în cazul unui program mai mic de opt ore zilnic, salariul se calculează prin raportarea salariului de bază minim brut pe țară la numărul mediu de ore lunare efectuate. Dacă angajatorul asigură salariaților hrana, cazarea sau alte facilități, suma în bani cuvenită pentru munca prestată nu poate fi mai mică decât salariul minim valabil la acea dată. 

Important! Specialista a considerat oportun să ne spună că salariul lunar trebuie să cuprindă atât salariul de bază, cât și indemnizațiile, sporurile, alte adaosuri. Salariații ar trebui să aibă în vedere că salariul se acordă înaintea altor obligații de natură bănească la care s-au înhămat angajatorii. De asemenea, e important de știut că salariul se plătește în bani, cel puțin o dată pe lună, inclusiv prin virament într-un cont bancar, iar data acordării se stabilește prin negociere, în contractul individual de muncă, în contractul colectiv sau în regulamentul intern, după caz.

Garantarea salariului minim. Salariul de bază minim brut pe țară ce trebuie garantat în plată trebuie să fie corespunzător programului normal de muncă și este stabilit de Guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 04 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 04 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Întrebări de la cititori
Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Simptomele diabetului
Pagina a fost generata in 1.7808 secunde