Când se poate "șterge" o sancțiune disciplinară

140
Când se poate

Articole de la același autor

"Când nu s-a ținut cont de dreptul meu, am tăcut, dar când am greșit eu, șeful mi-a făcut referat și s-a aprobat să fiu sancționat. Am auzit că orice sancțiune se poate șterge după un timp, dar nu știu concret ce e de făcut?" – este dilema unui cititor.


Chiar înainte ca angajatul să se afle în situația încălcării reglementărilor ce ar putea duce la răspundere disciplinară, orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispo-zițiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său, precizează Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă. Însă, controlul legalității dispozițiilor cuprinse în regulamentul intern este de competența in-stanțelor judecătorești. De precizat că instanța poate fi se-sizată în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluționare a sesizării formulate de salariatul interesat.


Radierea sancțiunii
Cât privește… ștergerea unei sancțiuni disciplinare, acest lucru este posibil, de drept, în termen de 12 luni de la aplicare, dar numai dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancțiune disciplinară în acest termen. Însă, radierea sancțiunilor disciplinare se constată numai prin decizie scrisă a angajatorului. De precizat că pentru aceeași abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancțiune, angajatorul stabilind sancțiunea în raport de gravitatea abaterii săvârșite de salariat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru durerile de bilă
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cataplasmă cu țelină, pentru reumatism
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : calendar religios
Luni, 01 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple împotriva negilor
Luni, 01 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 01 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.243 secunde