Medicul de gardă

Când se recomandă stenturile

320

Articole de la același autor

"Mama are ateroscleroză, face un tratament și este posibil să i se pună stenturi. Îmi poate explica me-dicul de gardă ce sunt aceste stenturi și pentru ce se pun, așa, mai pe înțelesul unui om simplu. Vă mulțumesc!" – Steluța Bogdan.

Doamnă Bogdan, după cum ne-a explicat dr. Iuliana Bo-tezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, stenturile sunt considerate o soluție când se înfundă vasele de sânge. Practic, acestea sunt niște plase cilindrice care țin vasele dilatate. Adică, rolul lor este de susținere în interiorul arterei și de menținere a vasului de sânge deschis. Într-adevăr, s-a confirmat că stenturile re-prezintă o metodă sigură și recomandată când bolnavul suferă de ateroscleroză, una dintre bolile cele mai răspândite în toată lumea, care apare din cauza depunerii plăcilor de aterom la nivelul vaselor de sânge (ateromul este un depozit de substanțe grase și de colesterol pe pereții vaselor de sânge). În termeni mai simpli, pe pereții vasului de sânge se depune colesterol, ceea ce duce la îngustarea vasului sau chiar la înfundarea acestuia. Din această cauză, sângele nu mai circulă în aceeași cantitate și cu aceeași viteză, iar organele care trebuie alimentate nu mai primesc cantitatea necesară și așa apar tot felul de probleme. 

De menționat că intervenția de montare a stenturilor durează între 15 minute și două ore, în funcție de gradul de evoluție a bolii, însă, și după finalizarea acesteia, pacientul trebuie să respecte cu strictețe recomandările medicului specialist, să facă mișcare pentru a ajuta sângele să circule și să se prezinte de urgență la medic dacă apar modificări ale stării de sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5337 secunde