Când te încadrezi la ore suplimentare

172

Articole de la același autor

"Aș vrea să știu câte ore tre-buie să muncești pe săptămână peste program ca să te încadrezi la ore suplimentare și să fii plătit legal pentru asta?" (Lara Ibraim).

v v v

Pentru clarificarea lucrurilor de acest gen, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, a definit ce înseamnă, din punct de vedere legal, munca suplimentară: este vorba despre activitatea desfășurată peste durata săptămânală a timpului normal de muncă de opt ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână. Cu mențiunea că pentru tinerii cu vârsta până în 18 ani, durată normală a timpului de lucru înseamnă șase ore pe zi și 30 de ore pe săptămână, această categorie neavând însă dreptul să presteze muncă peste programul legal.

Acordul salariatului, esențial!

Cât privește obligarea angajatului de către angajator să presteze muncă suplimentară, acest lucru intră în conflict cu legea, în afara situațiilor când se pune problema realizării unor lucrări urgente ori înlăturării urmărilor unui accident. Totuși, la solicitarea angajatorului, cu mici excepții, salariații pot presta în afara orelor de program însă fără a depăși 48 de ore pe săptămână, cu tot cu ore suplimentare. Ideal ar fi să luați legătura cu serviciul Resurse Umane, pentru a primi și alte detalii legate strict de locul dumneavoastră de muncă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2135 secunde