Medicul de gardă

Când vorbim de pubertate precoce

206
"Toată lumea spune că și din cauza alimentației, copiii din ziua de azi sunt foarte dezvoltați față de vârsta pe care o au. Aș vrea să știu exact la ce vârstă se pune problema unei pubertăți înainte de termen. Mulțu-mesc medicului pentru informații. Cu stimă, Eliza Moraru".

v v v

Doamnă Moraru, după cum ne-a explicat dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, se poate vorbi de pubertate precoce dacă semnele acesteia se manifestă la copil înainte ca el să fi împlinit opt ani (la fete) și nouă ani (la băieți). La fel ca și dumneavoastră, foarte mulți părinți se întreabă de ce se întâmplă acest lucru cu copiii lor? Așadar, în principiu, pubertatea apare atunci când corpul suferă anumite transformări, de la particularitățile unui copil la cele ale unui adult. Această perioadă a vieții implică o creștere rapidă a oaselor și a mușchilor, dar și schimbări în forma și dimensiunea corpului, în dezvoltarea abilității de reproducere a corpului.

Pubertatea normală

Este bine de știu că, în mod normal, semnele pubertății încep să se manifeste între vârsta de opt - doisprezece ani la fete și nouă - patrusprezece ani la băieți. Printre alte modificări, în această perioadă a vieții copilului încep să apară schimbări fizice cauzate de producerea de estrogen și testosteron.

Motivele pubertății precoce

Referitor la cauzele apariției precoce a acestor schimbări, s-a constatat că depind, în primul rând, de tipul pubertății precoce: pubertate precoce centrală sau pubertate precoce periferică. Având în vedere complexitatea subiectului, vom reveni cu date despre aceste tipuri de precocitate într-o altă ediție. Totuși, ar trebui ca ori de câte ori semnalați modificări la copilul dumneavoastră să cereți și părerea unui medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Tratează acneea cu măr!
Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.4178 secunde