Medicul de gardă

Care sunt simptomele diabetului la copil

518
Care sunt simptomele diabetului la copil - 22martiemediculdegarda2-1332437750.jpg

Articole de la același autor

"Cum poate un părinte să-și dea seama că un copil are diabet? Am înțeles că diabetul nu dă dureri, ca să-și facă părintele probleme. Vă mulțumesc frumos pentru înțelegere. Irina Manea".

Medicul primar pediatru Chirața Blacioti (clinica Homeomed) ne-a explicat că principalele simptome ale diabetului la copil sunt aceleași ca și la adulți. Acestea se manifestă cu câteva săptămâni înainte ca boala în sine să fie diagnosticată. Totuși, ca părinte, vă puteți da seama că ar putea fi vorba de diabet la copilul dumneavoastră urmărind următoarele manifestări: apetit mult mai crescut pentru mâncare față de perioada anterioară, dar și senzație acută de sete. Chiar și mâncând mai mult, un copil predispus la diabet va pierde în greutate. Un alt simptom este și senzația de oboseală, urinarea frecventă și apariția vederii încețoșate. De asemenea, urmăriți respirația copilului, căci în caz de diabet va căpăta un așa-zis miros de fructe sau de vin, oricum dulce.

Și asta nu e totul!
Pentru că o asemenea boală trebuie tratată cu maximă responsabilitate, specialista atrage atenția că și durerile de cap sau cele abdominale ale copilului pot fi un simptom al diabetului. Mai mult, copilul nu doar va obosi, ci se va înfuria mult mai ușor decât înainte. Așadar, părinții au un rol crucial în descoperirea acestei boli, de aceea orice semn din categoria celor mai sus enumerate trebuie să-i trimită de urgență la doctor. Nu de alta, dar medicii pot lua în considerare posibilitatea îmbolnăvirii de diabet în cazul oricărui copil care, vreme de câteva săptămâni, acuză dureri abdominale inexplicabile. Subiectul este extrem de complex, căci boala impune o serie de restricții destul de greu de acceptat de copil, mai ales dacă este de vârstă mai mică, de aceea cuvântul specialistului atârnă greu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9598 secunde