Medicul de gardă

Care sunt simptomele hepatitei A

411
Care sunt simptomele hepatitei A - mediccaresuntsimpthepa-1396794606.jpg

Articole de la același autor

"Eu atâta știu, că hepatita A se ia de la mâini murdare și nu e ceva grav, o duci pe picioare și habar n-ai că ești bolnav. Cum poți să-ți dai seama că ți s-a îmbolnăvit copilul de boala asta? Vă mulțumesc pentru răspuns, Mirela Dica".
v v v
Referitor la primele simptome ale hepatitei A, dr. Ecaterina Marga, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că primul semn este oboseala fără motiv, copilul se simte pur și simplu epuizat. Alte semne esențiale sunt îngălbenirea ochilor și urina închisă la culoare. 
Sunt și situații când chiar și hepatita de tip A se poate manifesta mai în forță, însă, un lucru îmbucurător este că boala nu se cronicizează niciodată. Ceea ce înseamnă că persoana care a fost infectată în trecut cu virusul hepatitic A, cel care produce această boală, nu se va mai contamina cu acest virus încă o dată, de-a lungul vieții, și nici nu va transmite, la rândul ei, virusul altora. "Practic, hepatita de tip A lasă o imunitate stabilă pe viață. Și asta din cauză că organismul va dezvolta anticorpi, în măsură să-l protejeze de eventuale viitoare infecții cu acest virus".


Ce este hepatita A?
Nimic altceva decât o boală infecțioasă care afectează ficatul, principalul ei pericol constând în aceea că se transmite și altor persoane, pe cale fecal-orală și digestivă. Iar în colectivitățile de copii, acest risc există oricând. Tocmai de aceea este foarte importantă spălarea frecventă pe mâini, nu degeaba hepatita A mai este cunoscută și sub denumirea de "boala mâinilor murdare". Așadar, igiena corectă, procurarea de alimente din locuri fără probleme, corect ambalate etc., ne pot proteja de contaminarea cu virusul hepatitic A. Însă, cea mai bună metodă de apărare împotriva hepatitei A este vaccinarea, care ajută la întărirea imunității împotriva virusului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Cum debutează ulcerul
Miercuri, 05 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Ce simptome are colesterolul mare
Marţi, 09 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cât de contagios este oreionul
Pagina a fost generata in 0.4491 secunde