Rețetă de post

Cârnăciori din năut

171
Cârnăciori din năut - b55e77c94fe95a1dcad8727abc531920.jpg
Ingrediente: 2 cești cu năut, apă, sare, 4 căpățâni de usturoi, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, boia de ardei, busuioc, cimbru, coriandru, tarhon.
Preparare: Se spală năutul foarte bine și se lasă peste noapte să se înmoaie. A doua zi se strecoară de apa în care a stat năutul și se așază în oala cu apă suficientă pentru a fierbe o oră. După fierbere se strecoară de apă, păstrând circa o ceașcă de apă; năutul, așa fierbinte, se pasează foarte fin cu un blender sau cu mașina de tocat carne și se mai adaugă usturoi, cimbru, busuioc, tarhon sau după preferința fiecăruia: mai sărat, mai piperat sau alte condimente preferate.
Dacă pasta este foarte tare, vâscoasă, se mai poate adăuga apă, astfel ca pasta să fie asemănătoare unui pateu.
Pasta se împarte în două: una va fi cu boia iute, iar cealaltă simplă; se mai adaugă la fiecare o felie de pâine înmuiată în apă și stoarsă foarte bine. Se formează biluțe mici, chiftele sau cârnăciori care se vor da la copt în cuptor (180 de grade Celsius) aproximativ 20-30 minute. Sunt delicioase cu cartofi, măsline sau alte garnituri.
Aveți grijă: este un aliment cu un ridicat grad de proteine, deci serviți-l cu măsură!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 24 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Luni, 23 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Salată chinezească cu tăiței
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cafea ungurească
Pagina a fost generata in 1.94 secunde