Cartofi Gribiche
Ingrediente: 6 cartofi, o porție sos gribiche.
Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie cubulețe, apoi se fierb în apă în care se pune sare. Se scurg de apă și se lasă să se răcească bine. Se adaugă sosul Gribiche peste ei și se amestecă bine. Se servesc reci.
Sos Gribiche. Ingrediente: un ou, o lingură rasă muștar Dijon, 8 linguri ulei măsline, o lingură suc de lămâie, 6 fire pătrunjel, 2-3 fire mărar sau tarhon, un fir ceapă verde, un castravecior murat, o lingură rasă capere, sare, piper.
Mod de preparare: Se pune oul la fiert în apă rece și când apa începe să fiarbă se mai lasă circa trei-patru minute. Oul trebuie să aibă gălbenușul moale. Se sparge oul răcit și se scoate interiorul cu ajutorul unei lingurițe. Se adaugă muștarul și o priză de sare peste ou și se freacă până când albușul se rupe în bucățele mici. Se adaugă uleiul, în fir subțire, ca la maioneză, apoi sucul de lămâie. Se toacă mărunt verdețurile, caperele și castraveciorul murat și se adaugă în sos. Se condimentează cu piper și se verifică de sare.