Casa vecinului, înaltă cât cere legea

403
Casa vecinului, înaltă cât cere legea - 00024268large-1381187460.jpg

Articole de la același autor

Domnule Andrei Paraschiv, pentru ca înălțimea maximă a unei clădiri să nu aducă prejudicii sau disconfort vecinilor, potrivit reglementărilor în vigoare, aceasta trebuie fixată de regulamentul local de urbanism, fiind specificată în certificatul de urbanism. După cum ne-a explicat arhitectul Oana Nastireanu, dacă, de exemplu, proprietarul ține morțiș ca locuința să aibă o înălțime mai mare, primăria va cere prin certificatul de urbanism un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). 

Specificul zonei

Aceste lucruri sunt posibile și din cauză că fiecare zonă are un specific de înălțime. Astfel, pe zona de locuințe individuale, înălțimea este de parter plus unul sau două etaje. De regulă, arhitectul a precizat că se poate admite depășirea acestui specific de înălțime cu încă un nivel, însă acest studiu este cerut de primărie sau de Inspectoratul de Stat în Construcții și are ca scop determinarea tipului de pământ pe care se va așeza viitoarea clădire, fie gradul de tasare a pământului, distanța până la pânza freatică etc. Totul, datorită faptului că indiferent de calculele personale ale proprietarilor, specialiștii sunt cei care au ultimul cuvânt, după ce analizează toți factorii care-și dau concursul la edificarea unei construcții trainice.

De asemenea, nu trebuie uitat nici studiul de însorire, al cărui scop este să analizeze felul în care umbra unei clădiri afectează iluminatul natural al clădirilor din jur. În aceste condiții, legea obligă că fiecare cameră a clădirilor afectate de construcția vecină trebuie să fie luminată direct timp de cel puțin o oră și jumătate pe zi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de toamnă
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se folosește corect ața dentară
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Luni, 07 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 07 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.6421 secunde