Cât timp e valabil certificatul de urbanism

116

Articole de la același autor

"Mi se pare normal ca odată ce ai luat și plătit taxa pentru un certificat de urbanism, actul să fie valabil până-și termină omul lucrarea, că doar nu e carne și expiră.... Când faci o casă mereu sunt probleme cu banii… Plus că nu mi se pare corect să plătești același act de două ori! Legea asta nu se poate schimba și în folosul oamenilor?" (E. Ion). 

Într-adevăr, potrivit reglementărilor actuale, certificatul de urbanism are o valabilitate limitată, respectiv de șase luni până la doi ani de la data la care a fost eliberat. Dacă, de exemplu, sunteți deja în posesia unui certificat de urbanism, însă ați observat că se află la limita termenului de valabilitate, dacă nu ați renunțat la construcție, ar trebui să-l prelungiți cât mai repede. 

De ce termenul nu este unul fix și este cuprins între șase luni până la doi ani de la data emiterii? Termenul este diferit întrucât acesta depinde atât de scopul pentru care a fost solicitat, cât și de complexitatea investiției, caracteristicile urbanistice ale zonei în care se află imobilul, dar și de valabilitatea prevederilor din documentațiile urbanistice și din planurile de amenajare a teritoriului aprobate. 

Solicitarea, cu 15 zile înainte de expirare

Așadar, termenul-limită al certificatului de urbanism poate fi prelungit, iar cererea de prelungire se depune cu cel puțin 15 zile înaintea expirării documentului la Centrul Informare Cetățeni (incinta City Park Mall), Biroul 2 (telefon 0241-485524), după următorul program: luni, între orele 08.30-18.30; miercuri și vineri, între orele 08.30-16.30. Eliberarea autorizațiilor și a certificatelor se face numai în zilele de marți și joi, între orele 08.30-16.30. Cât privește actele cerute pentru un asemenea demers, acestea sunt o cerere-tip și certificatul de urbanism în original. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 25 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Câini pentru case mici
Pagina a fost generata in 1.4788 secunde