Cât timp este valabil certificatul de urbanism

3098
"Există un termen pentru prelungirea certificatului de urbanism sau n-are importanță dacă nu mai e valabil? Unde se depun actele". (Victor Manea).


v v v

Certificatul de urbanism are o valabilitate de șase luni, până la doi ani de la data emiterii. De reținut că intervalul de timp este diferit în funcție de scopul pentru care a fost solicitat, de complexitatea investiției și de caracteristicile urbanistice ale zonei în care se află imobilul, dar și de valabilitatea prevederilor din documentațiile urbanistice și din planurile de amenajare a teritoriului aprobate.

Pe de altă parte, fără doar și poate, construirea unei case presupune o serie de acte, pe care nu le puteți obține din același loc, deci fără alergătură nu se poate în astfel de împrejurări. Dacă ați obținut deja certificatul de urbanism, iar acesta se află la limita termenului de valabilitate și vreți să mergeți mai departe cu lucrările, singura soluție este să-l prelungiți.

Când trebuie prelungit

Termenul-limită al certificatului de urbanism poate fi prelungit, iar cererea de prelungire se depune cu cel puțin 15 zile înaintea expirării documentului la Centrul Informare Cetățeni (incinta City Park Mall), Biroul 2 (telefon 0241-485524), numai în zilele de luni, miercuri și vineri, după următorul program: luni, între orele 08.30-18.30; miercuri și vineri, între orele 08.30-16.30. Eliberarea autorizațiilor și a certificatelor se face numai în zilele de marți și joi, între orele 08.30-16.30.

Actele necesare sunt o cerere-tip și certificatul de urbanism în original. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6325 secunde