Cât timp se primește ajutorul de șomaj

223
1
Cât timp se primește ajutorul de șomaj - 21iansomaj-1390318299.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Teodora Panait, specialista în probleme de muncă, Mihaela Crivea, ne-a confirmat că indemnizația de șomaj este mai mare sau mai mică, în funcție de câți ani a contribuit fiecare la fondul de șomaj. O altă condiție este ca angajatorul să fi plătit la stat toate dările. Dacă totul este în regulă, ajutorul de șomaj se acordă în funcție de cât a cotizat fiecare. Mai exact, șase luni, dacă s-a cotizat cel puțin un an sau dacă e vorba despre un absolvent de liceu sau facultate; nouă luni, dacă s-a cotizat cel puțin cinci ani și 12 luni, dacă s-au depășit zece ani.
Dosarul pentru șomaj trebuie să cuprindă: actul de identitate, actul de studii și calificare sau adeverința de absolvire, certificatul de naștere, de căsătorie sau, dacă este cazul, hotărâre de divorț, adeverința medicală cu mențiunea apt de muncă sau apt de muncă cu restricții, act eliberat de organele financiare teritoriale din care să rezulte că nu realizați venituri sau realizați din activități autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință (valabil 90 de zile de la data eliberării), decizia de încetare a contractului individual de muncă. 


Comentează știrea

christian louboutin saks
28 februarie 2014
christian louboutin saks

christian louboutin online review Stiri Cetățenești : Cât timp se primește ajutorul de șomaj | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin saks http://cnobdi.org/images/christian-louboutin-barneys.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.469 secunde