Cazierul judiciar, solicitat numai personal?

353
Cazierul judiciar, solicitat numai personal? - cazierjudiciar-1396275462.jpg

Articole de la același autor

"Rugăminte mare: dacă ai nevoie de cazier, trebuie să te prezinți personal sau și părinții au dreptul să lase cererea la ghișeu? Unde se depune exact cererea? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, Aura Bogdan".
v v v
De regulă, potrivit reglementărilor în vigoare, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, solicitanții se vor adresa personal la Biroul de Primiri - Eliberări din cadrul Serviciului Cazier Judiciar Constanța, precum și la birourile deschise la subunitățile de poliție din Mangalia, Medgidia, Năvodari, Cernavodă, Băneasa, Hârșova.
Însă, dacă este cazul, se poate solicita eliberarea certificatului de cazier și prin împuter-nicit, însă numai cu procură autentificată de un notar public, chiar dacă este vorba despre proprii părinți. 
Dacă procurile sunt întocmite în străinătate, acestea pot fi autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerințelor legalizării actelor oficiale străine.
Important! Conținutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul și durata mandatului. 
Locul depunerii cererii. Solicitările pentru cazier judiciar se depun la sediul Inspectoratului Județean de Poliție - I.P.J. Constanța, cu sediul în b-dul Mamaia 104, unde se și eliberează ca-zierul pentru persoane fizice, cetățeni români și străini, dar și pentru  persoane juridice. Plata taxei de cazier se efectuează la ghișeul Trezoreriei, ce funcționează tot în sediul I.P.J. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să obții cazierul judiciar
Pagina a fost generata in 0.3555 secunde