Medicul de gardă

Ce este hepatita D

167
Ce este hepatita D - 13septmediculhepatita-1379088070.jpg

Articole de la același autor

"Există și hepatită de tip D sau e vorba de o confuzie cu hepatita B? Marina Suciu".

Confuzia la care faceți referire, doamnă Suciu, ar putea avea legătură cu hepatita B, însă hepatita D chiar există. Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, hepatita D sau hepatita delta este o infecție acută sau cronică a ficatului, cauzată de un virus foarte mic, numit delta. Practic, visul hepatic delta este un parazit care nu poate să crească decât alături de virusul hepatic B, putând să infecteze ficatul unei persoane în același timp cu infectarea cu virusul hepatitei B. Cu alte cuvinte, persoana va fi infectată de la început, direct cu virus B plus delta, apărând ceea ce medicii numesc coinfecție. Medicul ne-a explicat însă că mai există posibilitatea ca ficatul să fie infectat cu virusul D când se produce o suprainfecție care apare ulterior și, ce este mai rău, într-o formă agresivă.

Semnele infecției. Așadar, virusul delta, fiind foarte mic, și punerea diagnosticului este dificilă, mai ales că nu dă niciun simptom. La fel cum hepatita de tip B poate să nu aibă niciun simptom la declanșarea ei, la fel și hepatita D. Numai analizele de laborator făcute la intervale regulate de timp sunt cele care vor confirma prezența virusului hepatic delta în organism. Totul, din cauză că se întâmplă destul de rar să apară simptome ca oboseală, urină de culoare închisă, dureri de cap, greață, dificultăți de concentrare. 

De reținut! Virusurile hepatice se manifestă doar când hepatita este în stadiu foarte avansat, moment în care ficatul este deja foarte afectat, în special atunci când există o ciroză la ficat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3952 secunde