Ce gătim astăzi

243
Ce gătim astăzi - fooddrinks13414891271352320808-1352753613.jpg
Aperitiv: Chifteluțe din năut. Ingrediente: 200 g năut, 2 felii franzelă (fără coajă), o lingură rasă făină, o ceapă medie, 2-3 căței de usturoi, o legătură pătrunjel, o linguriță rasă coriandru măcinat, un vârf linguriță chimen măcinat, jumătate linguriță piper, jumătate linguriță boia dulce, chili, după gust, o linguriță rasă bicarbonat de sodiu, o lingură semințe susan (opțional), sare, ulei pentru prăjit.Mod de preparare: Se pune multă apă peste năut și se lasă la înmuiat peste noapte (sau măcar patru ore). Se scurge năutul de apă și se mixează cu robotul. Se adaugă făina și pâine sfărâmată, apoi ceapa, usturoiul și pătrunjelul tocate fin. Se adaugă restul condimentelor și se mixează iar bine. Se dă compoziția la frigider pentru o oră, după care se modelează bile mici. Se încinge bine uleiul într-o tigaie adâncă, apoi se pun chifteluțele și se prăjesc până devin aurii pe deasupra – circa cinci minute. 


Piept de pui piccata. Ingrediente (pentru 3-4 persoane): un piept de pui mare, 3 linguri de făină integrală, o lingură parmesan răzuit, un cățel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, 30 de grame de unt, 200-250 de ml supă de pui, zeama de la jumătate de lămâie, 2 linguri cu vârf de capere, 100 ml smântână lichidă, nefermentată, sare, piper, pătrunjel verde pentru presărat, opțional un pic de vin alb. Mod de preparare: Pieptul de pui se dezosează, se îndepărtează pielea și se feliază pe lungime, în felii nu foarte subțiri (circa un centimetru grosime). Făina se amestecă cu o linguriță rasă de sare, piper măcinat, după gust și parmezanul răzuit și se dau feliile de piept de pui prin făina aromată. Imediat ce s-au rumenit feliile de carne, se stinge totul cu supă fierbinte, se adaugă zeama de lămâie (sau și vinul, eventual se poate înlocui o parte din catitatea de supă cu vin alb) și caperele. Se dă în clocot circa două minute, apoi se adaugă smântâna. Mâncarea se fierbe încă trei minute, apoi se potrivește gustul sosului cu sare și piper și este gata de servit. Se servește fierbinte, alături de garniture preferată. Presărați pătrunjel verde tocat mărunt în momentul servirii. 

Chec light. Ingrediente: 3 cești de făină, o ceașcă de ulei, 2 cești de zahăr, 2 cești de apă rece, 3 linguri de oțet, 6 linguri cacao, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 lingurițe bicarbonat, sare, nucă de cocos. Mod de preparare: Amestecați apa cu zahărul până ce se topește, apoi adaugați uleiul, vanilia, făina și bicarbonatul stins cu oțet. La sfârșit, adăugați sarea și cantitatea de cacao. Turnați apoi compoziția într-o tavă de chec tapetată cu făină și dați-o la cuptor timp de 45 de minute. După ce s-a copt, presărați checul cu zahăr pudră sau stropiți-l cu sirop fiert dintr-o ceașcă de apă și două linguri de zahăr. De asemenea, puteți presăra și nucă de cocos.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Secrete pentru clătite perfecte
Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.4798 secunde