Ce gătim astăzi

221
Pește la aburi. Plaa krapong neung manao (biban de mare cu limetă) este o delicată rețetă thailandeză  în care peștele este fiert înăbușit, fără pic de grăsime, dar  înconjurat de aromele complexe de limetă, lemongrass, usturoi, ceapă verde, ardei și sos de soia. Peștii de mare slabi, cum este bibanul sau dorada, sunt nemaipomeniți gătiți în acest fel. Porții: 4. Timp de preparare: 60 de minute. Ingrediente: 4 pești (biban de mare sau doradă), 2 tulpini de lemongrass, 3 cepe verzi, 5 ardei iuți mici, 6 căței de usturoi, 4 limete, 2 căni supă de pui, 4 linguri sos de soia, sare, piper. Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180 de grade. Curățați peștele de solzi și intestine. Dacă sunt foarte groși, crestați-i cu un cuțit pe ambele părți de 3-4 ori. Curățați usturoiul și ceapa. Tăiați ceapa, usturoiul și lemongrass-ul rondele. Tăiați ardeii julienne. Extrageți zeama din două limete și tăiați-le rondele pe celalte două. Amestecați zeama de limetă cu sosul de soia și supa de pui. 


Turnați amestecul într-o tavă cu grătar. Așezați peștii pe grătarul tăvii și acoperiți-i cu rondele de ceapă, usturoi, lemongrass și chili. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și introduceți tava la cuptor pentru 40 de minute. Scoateți tava din cuptor, îndepărtați folia și serviți peștele decorat cu rondele de limetă și stropit cu zeama din tavă. Peștele fiert la aburi cu limetă se servete cu garnitură de legume și orez fiert.

Dacă faceți doar unul sau doi pești, puteți să azezați peștele într-o farfurie, să îl stropiți cu sos și să introduceți farfuria într-un vas de fiert la aburi.

Musaca de cartofi. Ingrediente: 500 grame cartofi, 200 grame linte, o ceapă, 2 Iinguri cu ulei, o lingură pesmet, o lingură pastă de tomate,

sare și piper. Mod de preparare: Se fierb cartofii cu coajă, se curăță și se taie felii. Se fierbe lintea, se scurge și se pisează în blender sau prin mașina de tocat. Într-o tigaie se prăjește o ceapă cu puțin ulei, se adaugă lintea și se mai ține câteva minute pe foc. Se adaugă sare și piper. Se unge o cratiță cu uulei, se presară pesmet, se așază un rând de cartofi, unul de linte și așa mai departe. Se toarnă o ceașcă de apă în care s-a amestecat pasta de tomate și se pune la cuptor până când compoziția este închegată.

Jeleu de cafea. Este un desert atipic, care îți dă energie pentru întreaga zi. Se poate consuma simplu sau ca décor pentru diverse torturi și prăjituri, ideal pentru sărbătoarea de astăzi. Ingrediente: 4 cești espresso, un plic gelatină, 4 linguri zahăr brun, o esență de rom, frișcă pentru ornat. Preparare: Pregătește gelatina după instrucțiunile de pe plic. Adaugă într-o oală încăpătoare cafeaua, zahărul, esența și apoi gelatina închegată. Pune vasul la foc mic și amestecă până se dizolvă gelatina. Toarnă jeleul în patru cești sau pahare și dă la frigider până se întărește. Se servește în pahare individuale, cu frișcă alături. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6737 secunde