Ce gătim astăzi

232
Chifteluțe din cartofi. Chifteluțele din cartofi sunt adevărate delicii. Sunt foarte ușor de preparat și pot fi aperitive ideale. Le poți servi cu sos iute. Ingrediente: 300 g de cartofi, un ou, jumătate ceașcă cu făină, jumătate ceașcă cu lapte, sare, piper, o linguriță pătrunjel verde tocat, ulei pentru prăjit. Preparare: Se curăță cartofii cruzi și se rad pe răzătoarea cu găuri mai mari. Se adaugă sare, piper și pătrunjel verde tocat. Separat se face un aluat ca pentru clătite, din făină, ou și lapte, care se amestecă apoi cu cartofii. Se ia din compoziție cu lingurița și se toarnă în uleiul încins. Se prăjesc pe ambele părți.


Paste cu somon. Ingrediente: 500 g spaghete, 250 g somon afumat, 200 ml smântână lichidă, un gălbenuș de ou, 100 ml vin alb sec, o legătură de pătrunjel, 80 g parmezan ras, sare, piper. Mod de preparare: Puneți la fiert spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-o tigaie se pun smântâna lichidă cu gălbenușul de ou, parmezanul răzuit, vinul, somonul, sare și piper după gust. Se fierb câteva minute până se leagă sosul. La sfârșit, când se oprește focul, se adugă pătrunjelul. Acest sos se amestecă cu spaghetele. În farfurie se poate adăuga parmezan, după gust.

Budincă de cozonac. Dacă aveți prin bucătărie cozonaci uscați, puteți să faceți din ei o budincă delicioasă. Porții: 8-10. Timp de preparare: o oră. Ingrediente: 500 g cozonac vechi, 4 ouă întregi, 4 gălbenușuri, 400 ml smântână dulce, 400 ml lapte dulce, 180 g zahăr, o lingură esență de vanilie (sau 2 plicuri de zahăr vanilat), 100 g stafide (opțional). Preparare: Încingeți cuptorul la 160 de grade (temperatură medie spre mică). Într-o oală, fierbeți laptele cu smânăna dulce la foc foarte mic. Până fierbe laptele, tăiați cozonacul în cuburi mărișoare (cu latura de 2 degete). Într-un vas adânc, bateți ouăle cu gălbenușurile, zahărul și esența de vanilie până zahărul prinde a se dizolva. Turnați câte foarte puțin lapte cald și încorporați-l în ouă. Nu vă grăbiți deoarece riscați să coagulați ouăle. Amestecați treptat tot amestecul de ouă cu cel de smântână. Puneți cozonacul și stafidele într-o tavă (de preferință una antiaderentă). Turnați amestecul de lapte/smântână/ouă peste cozonac, apoi adăugați și stafidele. Lăsați 2-3 minute cozonacul să absoarbă amestecul lichid și amestecați (cozonacul nu trebuie să absoarbă tot lichidul). Introduceți la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu spre mic. Budinca este coaptă când s-a legat bine, iar cuțitul introdus în mijloc iese ușor umed. Lăsați să se răcească și scoateți budinca din tavă. Se poate servi simplă, cu sosuri de vanilie sau de ciocolată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5242 secunde