Ce gătim astăzi

362
Ce gătim astăzi - crochetedinciupercicususan770134-1359534732.jpg
Aperitiv. Pate de pește. Ingrediente: 1 kg pește, 3 cepe, 3 căței de usturoi, sare, piper. Mod de preparare: Fierbe peștele în apă cu sare până când se topesc oasele. Adaugă ceapa și mai lasă să fiarbă. Când a fiert, scurge peștele de apă și mixează cu ajutorul unui blender. Amestecă bine până obții o pastă cremoasă. Asezonează cu sare și piper după gust. Pateul de pește se păstrează în frigider. Se servește cu pâine prăjită și usturoi tocat. 


Cușcuș cu legume. Porții: 6. Timp de preparare: 45 minute. Ingrediente: 2 căni de cucu, o ceapă mare, un dovlecel, 2 lingură de ulei de măsline, un ardei gras, un morcov, o linguriță de curcuma, 200 grame de ciuperci proaspete, 2,5 căni de supă de legume (sau de pui), 2 roșii mici, 3 linguri de zeamă de lămâie, o cană de năut fiert (sau o conservă), ardei iute (opțional), mentă uscată, sare, piper. Preparare: Curățați ceapa, morcovul și ardeiul  d(‘d de cotor și semințe. Îndepărtați semințele ardeiului iute. Tocați mare ceapa, morcovul, roșiile și dovlecelul. Tăiați ciupercile în sferturi. Încingeți uleiul într-o cratiță adâncă. Sotați ceapa și dovlecelul până când ceapa devine transparentă. Adăugați ciupercile și ardeii. Pudrați totul cu praful de curcuma. Amestecați legumele până se pătrund dar fără să-și piardă fermitatea. Separat, fierbeți supa într-un vas împreună cu morcovul. După ce fierbe morcovul (nu prea tare), trageți vasul de pe foc și adăugați în supă cușcușul. Amestecați și lăsați 7-8 minute, până când granulele de cușcuș absorb toată supa. Într-un vas mare, amestecați cușcușul cu roșiile, năutul scurs și zeama de lămâie. Adăugați peste cușcuș și restul legumelor sotate. Amestecați și asezonați cu sare și piper.Cucușul cu legume se servește cald, rece sau la temperatura camerei, pudrat cu mentă uscată, ca atare sau ca garnitură pentru grătare picante cu arome nord-africane sau orientale.

Ruladă. Ingrediente: 250 g nucă măcinată, 250 g zahăr tos, 100 g cacao, 4 ouă, o fiolă esență de rom. Pentru cremă: un pachet margarină rama, 150 g zahăr pudră, o fiolă esență vanilie și 3 gălbenușuri. Mod de preparare: Se amestecă nuca, zahărul, cacaoa, esența și cele patru ouă. Se întind pe o folie de celofan exact ca și o foaie de prăjitură. Crema: gălbenușurile se freacă spumă cu zahărul și esența, separat se freacă margarina, se adaugă din spuma de gălbenușuri în cea de margarină câte o lingură, se mixează până ce se termină. Crema se întinde peste foaia de nucă și se rulează strâns. Se lasă la rece în celofan patru ore. Se taie felii doar cât este necesar, pentru că fiind crudă se topește ușor.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Semnele diabetului juvenil
Pagina a fost generata in 1.3476 secunde