Ce gătim astăzi

365
Aperitiv. Salată bavareză. Ingrediente: 2 mere mari, 200 g cașcaval (cât mai aromat), maioneză, sare, piper, salată verde, iaurt. Mod de preparare: Se spală bine merele și se taie bucățele, fără a se curăța de coajă. Se taie și cașcavalul și frunzele de salată, se asezonează și se amestecă totul cu maioneza subțiată cu două linguri de iaurt.

Pui la grătar cu crustă. Ingrediente: 4 pulpe de pui, apă, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri oțet de mere, 4 căței usturoi, câteva foi de dafin, verdețuri, pătrunjel, mărar, busuioc, mentă etc., sare, piper, muștar. Mod de preparare: Pulpele de pui se bat puțin, apoi se lasă câteva ore în marinata făcută din apă, oțet, ulei de măsline, verdețuri, foi de dafin. Când se scot pulpele se tamponează ușor cu un șervețel, se ung pe o parte cu muștar în strat gros, iar peste se presară verdețuri. Fiecare pulpă se așază pe grătarul încins cu partea unsă cu muștar în jos. Înainte de a întoarce pulpele se unge și cealaltă parte cu muștar. La final, muștarul formează o crustă delicioasă. Se pot înlocui pulpele cu carne de porc, vită etc. 

Cremă cu dovleac:Ingrediente: 200 smântână dulce grasă, 100 ml lapte (3,5%), 200 grame piure dovleac (dovleac fiert și pasat fin), 5 ml esență vanilie, 6 gălbenușuri, 90 grame zahăr (plus 5 linguri), un vârf de cuțit cuișoare măcinate, un vârf de cuțit pudră ghimber, un sfert linguriță scorțișoară măcinată, un vârf de cuțit sare. Preparare: Încingeți cuptorul la 165 de grade Celsius. Încălziți smântâna dulce cu laptele și vanilia la foc mic până dă în clocot. Luați vasul de pe foc. Separat, într-un vas adânc, cu ajutorul unui tel, bateți gălbenușurile, zahărul (mai puțin cele cinci linguri), sarea, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele. Încorporați piureul de dovleac în amestecul de ou. Încorporați câte puțin din amestecul cald de lapte cu smântână în cel de ouă cu dovleac amestecând constant. Turnați crema în 5 vase ramekin. Puneți vasele într-o tavă de copt înaltă. Umpleți tava pe trei sferturi cu apă caldă. Introduceți tava la cuptor pentru 15 minute. Scoateți tava, lăsați crema să se răcească, și introduceți-o la frigider pentru 5-6 ore înainte de servire.La servire, adăugați câte o lingură de zahăr pe fiecare cremă și caramelizați-l cu ajutorul unei torțe de patiserie (sau una folosită pentru instalații). Se servește imediat, cu caramelul tare și cald la suprafață și crema rece dedesubt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4452 secunde