Concurs Ce gătim astăzi

196
Ficat frăgezit în lapte. Ingrediente: ficat de porc (vită, vițel), 400 ml lapte, 4 căței de usturoi, sare, piper și cartofi, pentru garnitură. 

Mod de preparare: Se ia o bucată de ficat de porc, vită sau vițel, care se taie în felii, nici prea groase, nici prea subțiri, după care se crestează un pic. Într-un vas, zdrobim 3-4 căței de usturoi și punem lapte (circa 300 ml lapte rece și îl amestecăm bine cu o lingură). Așezăm bucățile de ficat în acest amestec, le acoperim și le lăsăm la frigider până în ziua următoare (se poate ține și circa trei – patru ore). În acest fel, ficatul se frăgezește și nu se întărește la prăjit. După ce a stat la frăgezit se prăjește, pe grătar sau în tigaia de teflon, dar fără să ungeți sau să puneți ulei. În farfurie, bucățile de ficat se sărează și se piperează după gust. Se servesc cu cartofi pai sau nature. 


Rețetă pe bază de pește. Ingrediente: 1 kg pește, 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei grași, o mână de fasole verde, jumătate țelină, 2 cepe, 7-8 roșii, o ceșcuță vin alb, 2 rămurele cimbru, o legătură pătrunjel. Mod de preparare: Cureți pește foarte bine, îl speli, îl presari cu sare și, dacă e o bucată de la burtă, îi pui cimbru în interior. Dacă ai bucăți din zona cozii, mărunțești cimbrul și-l presari peste pește. Cureți întâi c4eapa, o tai mărunt și o pui la înăbușit în ulei. Când s-a aurit o scoți și, în aceeași tigaie pui să se călească morcovii, dovleceii și vinetele tăiate toate rondele. Adaugi și fasolea curățată și ruptă în bucăți mici, ardeii tăiați bețișoare și lași totul pe foc 20 de minute. Ungi cu ulei un vas, așezi un pat de legume, apoi pește și acoperi cu restul de legume. Acoperi totul cu rondele de roșii, pui și vinul și dai la cuptor penztru 20 de minute. Se servește presărat cu pătrunjel tăiat fin. 

Prăjitură cu miere. Ingrediente pentru foi: 2 ouă, 100 gr ulei,100 gr miere de albine, 100 gr zahăr, făină cât cuprinde, o linguriță amoniac. Ingrediente pentru cremă: 800 g smântână, 3 căni nuci măcinate, o cană de zahăr, esență de rom. Mod de preparare. Foile: se amestecă toate ingredientele, după care aluatul rezultat se împarte în trei părți. Se fac trei foi care se coc pe fundul tăvii tapetate cu făină. Foile se țin la cuptor cinci-zece minute, fără să se rumenească deasupra. Preparare cremă: smântâna se bate cu zahărul, până se obține o frișcă, se amestecă cu nuca măcinată și esența de rom. Se umplu foile, însă prăjitura se poate servi abia a doua zic, când va fi pudrată cu zahăr sau se va glazura cu ciocolată albă și fulgi de ciocolată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Sportul te ajută să dormi mai bine!
Pagina a fost generata in 3.3146 secunde