Ce gătim astăzi

258
Aperitiv. Ai poftă de ceva la cuptor aromat, gustos și crocant? Poți să prepari felii de brânză de soia (tofu) marinate într-un sos aromat, pe care să le coci puțin la cuptor. Ingrediente: 4 felii de tofu, jumătate cană ulei de măsline, 4 linguri sos de soia, 4 lingurițe ulei de susan prăjit, amestec de condimente preferate. Pentru pesto ai nevoie de: 6 căni cu frunze proaspete de busuioc,


2 căni cu frunze de pătrunjel, 4 fire de ceapă verde, jumătate cană ulei de măsline sau de soia, 4 linguri de ghimbir mărunțit, 4 căței de usturoi, 2 lingurițe oțet, jumătate linguriță de piper alb. Mod de preparare: Feliile de tofu se lasă la marinat o oră înamestecul de ulei, sos de soia și condimente. Se încălzește cuptorul, se așază în tavă, pe foaie de copt și se coc circa 12 minute. Pentru a prepara pesto se amestecă în blender toate ingredientele, după care se toarnă peste feliile răcite de tofu.

Pește cu citrice. Ingrediente: un file de pangasius de aproximativ 500 de grame, o portocală, o lămâie, 2 căței de usturoi, o linguriță de boia de ardei iute (opțional), o lingură ulei de măsline, o lingură de muștar, o linguriță de miere, sare, piper. Preparare: Răzuiți portocala și lămâia. Extrageți sucul de lămâie. Curățați și zdrobiți usturoiul. Amestecați muștarul, miere, zeama de lămâie, coaja de lămâie și portocală, usturoiul, boiaua de ardei iute, sare și puțin piper pentru a obține o marinată. Ungeți o folie de aluminiu, suficient de mare pentru a acoperi peștele, cu ulei. Turnați marinata peste pește, pe ambele părți, și puneți peștele cu tot cu marinată pe folie. Înfășurați peștele în folie și introduceți-l la rece pentru 10 minute. Încingeți cuptorul la 190 de grade Cesius. Introduceți peștele la cuptor pentru 10 minute. După 10 minute desfaceți folia în partea superioară, stropiți peștele cu marinata din tavă și introduceți-l din nou la cuptor, descoperit, pentru cinci minute. Peștele astfel preparat se servește cu garnituri de legume fierte și salată. Dacă peștele e prea mare sau nu aveți o folie suficient de mare pentru el, folosiți două bucăți de folie pe care le prindeți pe margine prin răsucire. Deoarece e foarte posibil ca citricele dumneavoastră să fie cerate, ar fi bine să le îndepărtați ceara scufundându-le de câteva ori, timp de câteva minute, în apă călduță și ștergându-le cu un prosop.

Ciocolată de casă. Ingrediente: 450 grame de zahăr, 10 ml esență de rom (opțional), 170 grame de unt gras (minim 80% grasime), 500 grame lapte praf, 80 grame de cacao. Preparare: Amestecați laptele praf și pudra de cacao și treceți-le prin sită. Combinați zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeți aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze. Adăugați untul tăiat cubulețe și luați vasul de pe foc. Amestecați până se topește. Încorporați esența de rom și amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloașe. Amestecați energic, eventual folosind brațele de frământat ale mixerului, cât este cald, pentru a obține o masă omogenă. Întindeți și nivelați într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puțin ulei. Lăsați la rece pentru trei ore înainte de a o porționa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Ferește-te de stres!
Joi, 14 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.4951 secunde