Ce gătim astăzi

180
Salată cu spanac i mere

Ingrediente 4 cești cu spanac, 2 mere, unul verde acrișor și unul roșu, dulce, 50 grame brânză cheddar, cuburi, jumătate ceașcă cu nuci pecan, tocate și prăjite, ulei extravirgin de măsline și oțet balsamic. Mod de preparare: Curăță merele de semințe și taie-le feliuțe. Pune câte o ceașcă de spanac în 4 vase pentru salată. Împarte în cantități egale merele, brânza și nucile și așază-le peste spanac. Adaugă ulei și oțet, după gust. Se servește imediat.

Supă detoxifiantă de legume. Ingrediente: un dovlecel, jumătate cană apă, o roșie, o tulpină de țelină, puțină ceapă pentru gust, o lingură zeamă de lămâie, cățel de usturoi, sare, piper, boia de ardei iute, un pumn de spanac, 6 frunze proaspete de busuioc, jumătate avocado bine copt. Mod de preparare: Se pun ingredientele în blender în ordinea de pe listă, lăsându-se pentru final avocado. Mai adaugă apă, în funcție de consistența dorită.

Hamburgeri de pui cu ciuperci. Ingrediente: un piept de pui fără piele și os, 200 gr de ciuperci cu tot cu codiță, o ceapă medie, o linguriță rasă de praf de curry, o linguriță rasă de praf de chimen măcinat, o lingură rasă de ketchup, o linguriță rasă de muștar, o lingură  rasă de pesmet, un gălbenuș de ou, câteva linguri de supă de pui, un vârf de cuțit de boia de ardei, piper. Preparare: Curățați pieptul de pielițe și eventualele așchii de os. Curățați ciupercile de urmele de pământ, de asemenea, ceapa. Tocați carnea de pui, ciupercile și ceapa. Amestecați bine tocătura cu restul ingredientelor (condimentele). Adăugați supa de pui ca să obțineți un amestec ușor de manevrat. Formați patru hamburgeri de formă rotundă (folosițimarginea unui cuțit pentru a le finisa marginile). Frigeți hamburgerii pe grătarul de interior sau exterior, uns cu puțin ulei pentru a preveni lipirea acestuia, pe ambele părți. Hamburgerii astfel obținuți se pot servi la fel ca cei obișnuiți (în chiflă, cu o felie de brânză cheddar, alături de cartofi prăjiți) sau lângă o salată de sezon.

Pentru a obține romburi uniforme (din grilul grătarului) pe cele două fețe ale hamburgerului, rotiți-i la 30 de grade (ora 3 pe ceas) la jumătatea procesului de prăjire. Spre deosebire de hamburgerii din carne de vită, cei din carne de pui nu pot fi făcuți în sânge sau mediu. Folosiți foc mediu și uniform pentru a vă asigura că sunt bine făcuți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Mască pentru acnee cu măr
Pagina a fost generata in 1.2501 secunde