Ce gătim astăzi

211
Salată de sfeclă roșie și somon afumat. Ingrediente: 4 sfecle roșii, sucul de la o jumătate de lămâie, sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat, ulei de măsline extra virgin, oțet balsamic, 200 g somon afumat, o mână de frunze de năsturel sau măcriș de baltă, o bucată de hrean proaspăt, o felie de pâine integrală. Mod de preparare: Folosind un cuțit bine ascuțit, taie sfecla felii subțiri, într-un vas. Adaugă sucul de lămâie, un praf de sare și piper, uleiul de măsline și oțetul balsamic, apoi amestecă-le bine. Așază somonul afumat pe un platou mare. Împrăștie peste el năsturelul, apoi feliile de sfeclă, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucăți mici și adaugă-l peste sfeclă, apoi toarnă sucul de sfeclă roșie deasupra. Presară puțin piper și ulei de măsline și lasă-le puțin să se întrepătrundă. Se poate servi cu o felie de pâine integrală.

Paste cu legume. Ingrediente: 900 g paste penne, supă de legume – 3 litri, ulei de măsline – 80 ml, vinete, tăiate cuburi – 300 g, zucchini, tăiat cuburi – 150 g, dovlecel galben, tăiat cuburi – 200 g, ardei gras roșu, tăiat cuburi – 100 g, ceapă, tăiată mărunt – 50 g, ciuperci, tăiate în jumătate – 100 g, broccoli – 100 g, usturoi – 15 g, roșii, tăiate cuburi – 100 g, parmezan proaspăt ras, pentru servire – 100 g, pătrunjel verde, pentru decor – jumătate de legatură, busuioc proaspăt, pentru decor – 10 frunze. Mod de preparare: Vinetele, zucchini, dovlecelul galben, ceapa și ardeiul gras tăiate cuburi se tăvălesc prin 50 ml ulei de măsline, apoi se așază pe grătarul neted încins la 205 ºC, timp de 25 minute (până când legumele încep să caramelizeze ușor). Sotați ciupercile în 30 ml ulei de măsline, adăugați usturoiul tăiat felii, apoi roșiile cuburi. Adăugați legumele fripte la ciupercile sotate. Puneți pennele în supa de legume care fierbe, fierbeți 8-10 minute, până devin al dente. Scurgeți pastele și păstrați supa. Amestecați într-o tigaie adâncă pastele cu legumele și adăugați 200 ml de supă de la fierberea pastelor, fierbeți trei minute după care serviți cu pătrunjel și busuioc tăiate mărunt și parmezan proaspăt ras deasupra.

Prăjitură rapidă.Ingrediente: 250g unt, 8 ouă, 250g zahăr, 125g făină, 200g ciocolată, coajă de lămâie rasă, unt pentru uns tava. Mod de preparare: Se freacă spumă untul, apoi se adaugă, pe rând, gălbenușurile, zahărul, făina cernută și ciocolata înmuiată cu o lingură de apă. La sfârșit se adaugă puțină coajă rasă de lămâie și albușurile bătute spumă. Din această compoziție se coc două foi de mărime egală, în tăvi bine unse cu unt. Se pune între foi gem sau marmeladă. Se glasează cu ciocolată, iar deasupra se pune frișcă bătută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9269 secunde