Ce gătim astăzi

105
Chiftele de post. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă… tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. Sunt la fel de gustoase și mult mai sănătoase.

Orez cu ciuperci. Ingrediente: 200 g orez, 200 gr ciuperci (proaspete sau la cutie), un morcov, sare, piper, verdeață. Mod de preparare:

Se pune în vasul în care veți face orezul puțin ulei, iar când se încălzește 

Se adaugă un pahar de apă. Când și aceasta se încălzește, adăugăm o lingură de condimente pentru gust. Se amestecă până se dizolvă complet, apoi se adaugă ciupercile și morcovul, care se fierb la foc potrivit, cu capac (aburii grăbind fierberea). Dacă folosiți ciuperci la cutie, veți pune doar morcovul la fiert, adăugând ciupercile cand orezul este aproape fiert. Când sunt aproape fierți morcovii (și ciupercile, dacă ați folosit ciuperci proaspete), se adaugă orezul și apa cât e cazul. De obicei cantitatea de apă folosită repezintă cantitatea orezului înmulțit cu trei (o cană de orez la trei căni de apă). Se amestecă des, pentru a nu se lipi. Când e gata, se adaugă verdeață pentru aromă și de dragul esteticului. 

Limonadă cu mentă. Ingrediente: 3 lămâi potrivite, zahăr după gust, 

frunze proaspete de mentă, un litru de apă plată sau filtrată. Mod de preparare: Menta se spală bine și se rup frunzulițele. Codițele se aruncă. Lămâile se storc. Se păstrează 2-3 felii pentru decor. Într-o cană mare se pune zahăr după gust, se adaugă sucul de lămâie, menta și apa. Dacă vă place gustul puternic de mentă pisați frunze proaspete de mentă și amestecați cu sucul de lămâie. Se amestecă bine și se adaugă gheața.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.5861 secunde