Ce gătim astăzi

113
Aperitiv. Ingrediente pentru patru porții: 200 g cremă de brânză, 100 g brânză cu mucegai albastru sau verde, fărâmițată, 50 g iaurt, 25 ml vin alb sau rose, piper negru, proaspăt măcinat, 120 g miez de nucă, 25 g stafide aurii, 1/2 legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt, 2 pere curățate de cotoare și tăiate felii, felii de pâine pentru servit. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C (gradația mediu). Se așterne pe o tavă de copt o foaie de hârtie pergament. Peste ea se așază miezul de nucă. Se coc cinci-zece minute sau până ce nuca se rumenește. Se toacă circa trei sferturi din cantitatea de miez, apoi se pun deoparte miejii care arată cel mai bine, întregi, pentru decor. Între timp, se prăjesc feliile de pâine, unse cu puțin ulei, pe un grătar. Se amestecă într-un blender crema de brânză cu smântâna, brânza cu mucegai, mărar și vin. Se procesează până se obține o cremă omogenă. Se transferă crema într-un castron și se combină cu stafide și nuci tocate. Se decorează crema cu miejii de nucă rămași întregi și cu frunze proaspete de mărar. Se servește pe pâine prăjită, alături de feliuțe de pere și de un pahar cu vin Cabernet. Recomandări: Această cremă se poate servi și pe crutoane crocante, în loc de felii de pâine.

Aripioare cu susan și miere. Ingrediente: aripioare de pui, 4 linguri ulei, 4 linguri vin roșu, 2 linguri pastă de roșii, 2 linguri susan prăjit, 3 linguri miere, piper, boia iute, sare. Mod de preparare: Aripioarele se ung cu marinata obținută prin amestecarea ingredientelor și se lasă minimum o jumătate de oră la rece. Se pun în tava, se toarnă deasupra restul sosului și se introduc la cuptor, unde se țin până când se rumenesc frumos. Se servesc cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți alături de salată verde sau murături.

Budincă. Ingrediente: 400 g paste făinoase (preferabil tagliateli), 300 g carne tocată (pui, porc vită etc), 2 - 3 căței de usturoi, 2-3 cepe, sare, piper, 3-4 cartofi, un cârnăcior afumat, 3 roșii sau o cutie roșii în bulion, 200 g cașcaval, pătrunjel și mărar tăiate fin. Preparare: Se curăță cartofii de coajă și se taie cubulețe, apoi se pun într-o oală la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert pe jumătate se adaugă pastele peste cartofi și se mai lasă încă șase-șapte minute. Între timp se face un sos astfel: se curăță ceapa și usturoiul și se taie mărunt, se călesc în două linguri de ulei la foc foarte mic până se topesc (se adaugă din când în când câte o linguriță de apă peste ea), apoi se pun roșiile de cojite și tăiate cubulețe și se mai lasă la fiert cinci minute. Se scurg pastele cu cartofii de apă, se pun într-o tavă, iar peste ele se toarnă sosul, piperul, verdeața și cârnăciorul tăiat felii. Se rade deasupra puțin cașcaval și se bagă la cuptor pentru 20 de minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 August 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.8154 secunde