Ce gătim astăzi

179
Ce gătim astăzi - fooddrinks1341489127135232080813-1377553420.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 1 kg ardei gras. Pentru sos: 75 g unt, 60 g făină, 500 ml lapte, 100 g brânză telemea, zeamă de lămâie, mărar sau pătrunjel tocat; 50-100 g brânză telemea sau cașcaval ras. Mod de preparare: Se aleg ardei grași și drepți, care se coc, se curăță, se taie felii, se sărează, după care se așază în strat subțire într-un vas uns cu unt. Sosul nu se sărează deoarece ardeii au absorbit sare suficientă, în schimb se pune puțină zeamă de lămâie și se aromează cu mărar sau pătrunjel tocate mărunt. Se deșartă această compoziție peste ardei, apoi se presară brânză deasupra și se introduc puțin la cuptor. Se servesc calzi.

Sufleu de zucchini cu parmezan. Pentru cei care nu știu, dovleceii zucczhini sunt originari din America Centrală, apreciați pentru coaja lor moale și gustul deosebit. Ingrediente: 3-4 zucchini, o ceapă mare, 300 g bacon, 3 ouă, 200 ml smântână pentru frișcă, sare, piper, 150 g parmesan ras. Mod de preparare: Spălăm și tăiem zuccini în cuburi potrivite. Punem la prăjit într-o tigaie baconul. Când e prăjit și începe să devină crocant adăugăm ceapa tăiată mare și mai călim puțin. Ungem o tavă cu puțin unt, amestecăm dovleceii cu baconul și ceapa, apoi turnăm totul în tavă. Facem un sos din cele trei ouă bătute bine, la care adăugăm smântâna, sare și piper după gust. Turnăm sosul în tavă peste zucchini. Deasupra presărăm parmezan din belșug și apoi dăm tava la cuptor pentru circa 45 de minute. 

Înghețată de casă. Ingrediente: 150 g zahăr, 200 ml lapte, un ou, 20 g cacao, un plic de zahăr vanilat, 500 g frișcă. Mod de preparare: Laptele, zahărul și oul se fierb la foc potrivit, amestecând continuu. După ce se ia vasul de pe foc, se adaugă praful de cacao și zahărul vanilat și se lasă să se răcească. Separat, se bate frișca, se toarnă compoziția peste frișca bătută, amestecând ușor până la omogenizare compoziției. Se toarnă apoi în forme care se pun la congelator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.9088 secunde