Ce gătim astăzi

84
Aperitiv: Crochete cu ciuperci. Ingrediente: 500 g ciuperci, 200 g pesmet, 2 - 3 morcovi, un păstârnac, 3 - 4 căței de usturoi (pisat), un cartof, 2 linguri de făină, 3 - 4 cepe, 100 ml ulei, verdețuri (pătrunjel frunze, mărar) după dorință, sare și piper după gust. Preparare: Ciupercile se fierb în apă cu sare timp de 20 de minute, apoi se toacă mărunt sau se mixează. Ceapa se călește foarte ușor în două linguri de ulei. După ce s-a răcit se adaugă restul de ulei. Se adaugă morcovul și păstârnacul date prin răzătoare, apoi pesmetul. Cartoful se curăță se dă prin răzătoare, se adaugă un praf de sare ca să nu se înnegrească, apoi se stoarce și se adaugă în compoziție. Adăugăm restul ingredientelor și amestecăm bine. Cu mâna ușor umezită modelăm crochetele, pe care le așezăm pe o tavă unsă cu puțin ulei. Ungem o tavă, apoi le trecem prin palmele unse de asemenea cu ulei. Introducem tava la cuptor pentru 30 -40 de minute. Le putem întoarce sau le putem lăsa așa. Se pot servi simple, ca aperitiv, cu sos sau pot constitui o garnitură deosebită pentru friptură. 

Pui exotic. Ingrediente: un piept mare de pui, 4 roșii tăiate cubulețe, un ardei iute, un pumn de migdale sau alune, o lingură de ulei, ghimbir, coriandru, garam masala (condiment indian, se găsește în hipermarket-uri). Preparare: Nu vă speriați, nu e complicat, rețeta e simplă și rapidă, dar incredibil de gustoasă! Secretul stă doar în combinarea cu imaginație a ingredientelor și a mirodeniilor. Așadar, se toacă trei-patru roșii cubulețe (pot fi de la cutie), se pun în cratiță cu o lingură de bulion, trei căței de usturoi mărunțiți și un pahar de apă. Ca să fie puiul înfocat, se adaugă un ardei iute feliuțe și un vârf de cuțit de ghimbir praf, care face minuni în rețetele exotice. După zece minute de bulucit fără capac, timp în care se îngroașă sosul, se adaugă pieptul de pui tăiat în bucăți cât o nucă, o lingură ulei de măsline, puțin zahăr și un pumn de migdale sau alune tocate mai mari, cu cuțitul. În circa șapte minute puiul Makhani este gata, moment în care se adaugă un pic de coriandru și niște garam masala. Ca garnitură, merge orez basmati fiert la aburi sau, pentru mega-răsfăț, orez negru indian, de mare efect vizual, ce-i drept și mai scump.

Desert. Ingrediente: o baghetă, 500 g brânză dulce, 100 g zahăr, 5 ouă, 500 g pere, 500 ml lapte, 100 g stafide, 100 g nuci, 2 pliculețe zahăr vanilat. Pentru bezea: 3 albu;uri, 250 g zahăr. Preparare: Într-un castron se pune brânza, zahărul, două ouă și se omogenizează foarte bine. Bagheta se taie în felii de un centimetru grosime. Perele se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Într-un castron se amestecă foarte bine laptele și trei ouă. Se înmoaie feliile de baghetă în lapte și se așază într-un vas termorezistent mai mic uns cu unt. Se toarnă peste stratul de pâine compoziția de brânză, se pun perele rase, se presară stafidele, nucile tocate și zahărul vanilat. La final, se așază un strat de baghetă înmuiată în loapte, iar lichidul rămas se toarnă deasupra. Se introduce vasul la cuptor pentru 15 minute. Separat, se topește zahărul în puțină apă pe foc și când fierbe se toarnă siropul peste albușurile bătute. Se întinde bezeaua pe budincă și se pune în formă, care se dă la cuptor pentru circa jumătate de oră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 August 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7258 secunde