Ce gătim astăzi

113
1
Aperitiv. Ingrediente: 250 g mușchi file tăiat cubulețe, 150 g făină, 150 g lapte, 4 ouă, 4 linguri ulei, un praf de copt, o roșie tăiată mărunt, un castravete tăiat cubulețe, verdeață tocată mărunt, sare, piper sau alte condimente (nucșoară, salvie, oregano). Se pot folosi și măsline fără sâmburi, verzi sau negre sau alte legume (morcovi, ciuperci, mazăre, fasole verde, vinete, dovlecel, ardei gras, ceapă și usturoi verde). Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt, iar gălbenușurile cu uleiul, laptele, mezelurile, verdeața și legumele. Albușurile se bat separat și se adaugă în compoziția de gălbenușuri, apoi se adaugă făina, amestecând ușor. În situația în care compoziția este prea moale se mai adaugă puțină făină sau o lingură de griș, iar dacă este prea tare, mai punem puțin lapte. Într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt se pune compoziția și se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. După ce se coace (faceți proba cu scobitoarea), se lasă să se răcească bine în tavă, apoi se taie în formele dorite. Se poate coace și în alte forme.

Pui cu nucă. Ingrediente pentru 4 porții: copanele de la un pui, o ceapă, un morcov, o felie țelină, 3 felii de pâine albă fără coajă, 150 ml lapte, 175 g miez de nucă, 4- 6 căței de usturoi, 2 linguri de unt, o linguriță de sare, câte o jumătate linguriță de piper măcinat, boia iute și cimbru, 4 -6 boabe de piper, 2 foi de dafin. Mod de preparare: Puneți carnea de pui la fiert. Curățați ceapa și tăiați-o în patru, curățați morcovul și țelina și tocați-le cubulețe, apoi adăugați-le peste carnea de pui, împreună cu jumătate linguriță de sare, patru-șase boabe de piper, două foi de dafin și jumătate de linguriță de cimbru. Lăsați-le la fiert, acoperite, aproximativ o oră. După ce carnea este fiartă, o scoateți și o lăsați să se răcească. Legumele se mai țin pe foc circa 15 minute, fără capac, până când scade sosul.

Desert rapid. Ingrediente: 115 g făină, 3 ouă mari, un plic praf de copt, 140 ml lapte, 5 linguri de zahăr, un vârf de sare. Mod de preparare: Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc. Apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin, și făina amestecată cu praful de copt. Albușurile se bat spumă și se încorporează ușor în amestecul de gălbenușuri. După ce compoziția a fost omogenizată bine, în tigaia încinsă zdravăn și unsă suficient cu unt sau margarină se toarnă un sfert de polonic de aluat. Când încep găurile să se formeze se întoarce pancake-ul. Totul durează circa un minut. Înainte de a fi servite se ung cu orice fel de dulceață doriți, dar și cu ulei de arțar, cu singurul amendament că în acest caz nu este nevoie să se adauge zahăr în compoziție.

Comentează știrea

Gurmandul
27 septembrie 2013
ziarul "Gatesc Liber"

Cine scrie aceste "articole": cumva Titza-Calin ?!? Pentru ca numai el stie mai bine cum sa caute pe site-urile specializate si sa dea un copy-paste ...

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Albirea dinților la fumători, acasă
Joi, 26 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.7532 secunde