Ce gătim astăzi

117
Salată aperitiv. Ingrediente: 3 grapefruit curățate, 3 portocale curățate, un vârf linguriță sare, un castravete proaspăt mediu, tăiat mărunt, semințe de floarea-soarelui, 2 avocado tăiate felii, 2/3 cană oțet,1/3 cană zahăr, o ceapă mică tăiată inele. Mod de preparare: Se taie grapefruitul și portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu se pierde zeama. Într-un vas mare se amestecă bine citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit și portocală se mai adaugă suc de portocale până se umple o cană. Acesta se amestecă bine cu oțet, zahăr, sare, un praf de piper și se toarnă peste fructe. Se lasă la marinat în frigider două-trei ore. Abia înainte de momentul servirii se adaugă semințele de floarea-soarelui. Se scot aopoi fructele din marinată și se servesc pe un platou decorat cu frunze de salată creață, cu puțin sos de marinată deasupra. 

Sarmale dietetice. Ingrediente: carne cât mai slabă de vită, pui sau curcan, orez, ciuperci, mirodenii, un ou, un morcov, un ardei, boabe de piper, foi de dafin, varză murată desărată sau frunze de ștevie (opărite prealabil cu borș) sau viță. Mod de preparare: Pentru frăgezime și savoare se adaugă în carnea tocată o lingură de smântână dietetică, un ou, un morcov ras, un ardei tăiat mărunt, câteva ciuperci tăiate mărunt, 3 linguri de orez, cimbru, busuioc, piper. Se presară printre sarmale cimbru, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce, o lingură ulei. Când sarmalele sunt aproape fierte se adaugă un păhărel de vin și puțin suc de roșii.

Fursecuri. Ingrediente: 150 g margarină sau ulei, o ceașcă de făină, jumătate ceașcă zahăr, un plic praf de copt, un vârf de cuțit de sare, o ceașcă nucă măcinată, vișine, stafide, rahat, alune. Mod de preparare: În primă fază, se amestecă toate ingredientele și se frământă până se obține o cocă omogenă. Pe o planșetă, se întinde o foaie de circa un centimetru, care se taie în rotunduri cu ajutorul unui păhărel de țuică. Aceste bucățele de cocă se ung cu apă îndulcită cu zahăr și apoi, peste ele, se presară nucă sfărâmată. În mijloc se alează o vișină, stafidă, etc., după care fursecurile se așează în tavă și se bagă la cuptor. Când sunt gata, prăjiturelele se pudrează cu zahăr vanilat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cine nu poate să muncească noaptea
Pagina a fost generata in 2.4247 secunde