Ce gătim astăzi

207
Ce gătim astăzi - fooddrinks1341489127135232080813-1385505470.jpg
Aperitiv. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. Sunt la fel de gustoase și mult mai sănătoase.

Ardei umpluți cu ciuperci. Ingrediente: 10 ardei grași potrivit de mari, 400 grame ciuperci (500 dacă sunt ciuperci de cultură), 300 grame orez, o ceapă, 4 căței de usturoi, 2 linguri de mărar, 4 linguri pastă de tomate, 3 roșii, un ou (dacă nu țineți post), 2 foi de dafin, 5 linguri de ulei, o linguriță zahăr, sare, piper. Mod de preparare: Curățați și tocați ciupercile, ceapa și usturoiul. Alegeți și spălați orezul. Încingeți trei linguri de ulei într-o cratiță. Adăugați și sotați ciupercile până se evaporă apa pe care o lasă. Adăugați ceapa și usturoiul și mai sotați un minut. Puneți orezul și amestecați bine până se sticlește. Adăugați mărarul, sare și piper după gust, apoi luați cratița de pe foc și adăugați două linguri de pastă de tomate diluată cu puțină apă. Amestecați bine și lăsați să se răcească. Decojiți roșiile și tocați-le mărunt. Tăiați capacul ardeilor (partea cu codița) și, folosind un cuțit cu lamă mică și scurtă, scoateți cotorul învârtind cuțitul, cu vârful în jos, de jur împrejurul lui pentru a-l desprinde de ardei. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Adăugați oul în compoziția de umplut. Umpleți ardeii pe trei sferturi cu umplutură. Așezați ardeii în picioare într-o cratiță adâncă, cu capac. Dacă rămâne prea mult spațiu și ardeii au tendința de a cădea, îl puteți completa cu ardei neumpluți, ceapă, cartofi curățați, etc. Amestecați roșiile tocate cu pasta de tomate rămasă, două căni de apă (sau una de apă și una de vin alb, dacă nu e o rețetă de post), zahărul, sare și piper. Turnați cu grijă amestecul de roșii peste ardeii în vas. Adăugați foile de dafin, acoperiți și introduceți la cuptor pentru 70-90 de minute. Ardeii umpluți cu ciuperci de pădure se servesc ca atare, calzi sau reci.

Desert rapid. Porții: 4. Timp de preparare: 30 de minute. Ingrediente: 150 g ciocolată neagră (minim 52% cacao), 170 g mascarpone, 200 g smântână dulce grasă (32% grăsime), 2 linguri zahăr pudră, 6 linguri espresso concentrat, rece, biscuiți pentru servit. Preparare: Rupeți ciocolata sau tocați-o din cuțit, apoi topiți-o într-un vas la bain-marie, amestecând până se topește bine, după care luați-o de pe foc. Separat, bateți mascarpone cu zahărul până obțineți o spumă în care încorporați cafeaua și ciocolata topită și răcită. Bateți smântâna dulce până obțineți o frișcă consistentă. Nu bateți smântâna exagerat de mult după ce începe să se lege deoarece riscați ca grăsimile să se separe și să obțineți unt. Încorporați frișca în amestecul de ciocolată. Turnați crema în patru cupe sau cești adânci. Decorați cu biscuiți tocați și/sau ciocolată rasă. Introduceți la rece până la servire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 26 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce valabilitate au pașapoartele
Pagina a fost generata in 2.8719 secunde