Ce gătim astăzi

185
Ce gătim astăzi - 29novsitecegatimpesteabur-1385745196.jpg
Aperitiv. Bastonașe crocante de avocado. Ingrediente: 1 avocado bine copt, 2 ouă, 2-3 linguri de lapte, făină, pesmet, sare, piper, ulei de măsline. Preparare:Tăiem avocado în două jumătăți, eliminăm sâmburele și îl curățăm de coajă. Tăiem fiecare jumătate, pe lungime, în bastonașe de cca 1 cm grosime. Le condimentăm cu sare și piper și, dacă doriți, cu alte condimente (busuioc, maghiran, oregano, etc). Batem cu o furculiță ouăle amestecate cu laptele. În alte două farfurii, punem făină și pesmetul. Dăm fiecare bastonaș prin făină, ou și pesmet și apoi le așezăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Le stropim cu ulei de măsline și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute.

Pește la abur cu ghimbir, sos de soia și ceapă. Ingrediente: 1 pește întreg cu carne albă, dezosat și curățat, (cod, șalău, știucă) de până în 700 g; 1 bucată de ghimbir de 2 cm decojită și tăiată julien; 2 linguri de ulei de arahide; 1 lingură și jumătate de sos de soia; 1 ceapă tocată mărunt. Preparare: Taie aripioarele peștelui, apoi, cu un cuțit bine ascuțit, crestează-l pe ambele părți. Pune-l pe o farfurie rezistentă la căldură și adaugă uniform ghimbirul. Apoi așază farfuria într-un steamer, deasupra unui wok sau a unei cratițe mai mari cu apă clocotită. Așteaptă timp de 15 minute, până ce peștele este gătit. Încinge uleiul într-o tigaie mică la foc moderat timp de 40 de secunde și apoi toarnă-l deasupra peștelui. Adaugă sosul de soia și ceapa. Poți să servești preparatul de peste alături de orez alb gătit la aburi.

Desert de post: Bomboane cu fulgi de cocos. Ingrediente: 125 g nuci macadamia mărunțite , 125 g caju înmuiat în apă timp de 4 ore, 60 ml suc de lime, 15 curmale ținute în apă timp de 4 ore, 2 lingurițe de esență de vanilie , 52 ml ulei de cocos, 3 linguri unt de cocos, un vârf de linguriță de sare. Pentru sos: 6 linguri piure de curmale, 60 ml suc de lime, 60 ml apă. Preparare: Pune toate ingredientele pentru aluat într-un robot de bucătărie și mixează-le până când obții o pastă. Oprește din când în când robotul, pentru a aduna ingredientele de pe pereți. Când pasta devine ca un piure gros, transfer-o într-o tavă și așaz-o în congelator pentru o oră. Cu o lingură pentru înghețată, formează bomboane egale. Separat, pregătește sosul: amestecă piureul de curmale cu sucul de lime și apă. Trece bomboanele prin acest sos, apoi trece-le prin fulgi de cocos până când sunt frumos acoperite. Sunt un deliciu!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Îngrijirea copilului bolnav de diabet
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Procedura înscrierii  la alt medic de familie
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Primele semne ale sindromului Parkinson
Pagina a fost generata in 3.0136 secunde