Ce gătim astăzi

276
Ce gătim astăzi - cegatim10fb-1392045618.jpg
Brioșe sărate cu spanac și somon. Ingrediente pentru rețeta de bază: 250 g făină, o linguriță praf de copt, 2 ouă mari, 250 ml lapte, 50 g unt topit, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru după gust. Ingrediente pentru umplutură: 2 linguri unt, o lingură ulei de măsline, 3-4 căței de usturoi, 150g spanac,150g somon afumat,100g parmesan proaspăt răzuit, sare și piper după gust.  Umplutura: În 2 linguri de unt topit și una de ulei de măsline se adaugă usturoiul tăiat mărunt, apoi spanacul, tăiat fâșii mai mici și după aprox 1-2 minute somonul tăiat fâșii și se lasă pe foc 2-3 minute. Se adauga sare și piper după gust. Preparare. Amestecăm untul topit și ouăle, se adaugă făină și praful de copt, amestecând foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe și se condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice. La final adăugăm și amestecul de spanac și somon. Încingem cuptorul la 180°C și se adaugă compoziția rezultată în formele de brioșe, astfel încât să fie µ pline și le lăsăm la copt cca 20  stga " 25 minute.  
Supă de legume.  Ingrediente pentru 6-8 porții: 1 kg roșii, 2-3 castraveciori, ½ ardei gras verde, ½ ardei gras galben, ½ gogoțar, 2-3 cepe - 2 căței de usturoi, 2-3 felii de pâine veche, ½ cană apă (apă trebuie să fie suficientă să acopere pâinea),sare și piper după gust,1 ardei iute (opțional), o lingură oțet balsamic (sau după gust), ulei de măsline. Preparare. Într-un vas, punem miezul de la feliile de pâine și le acoperim cu apă. Tăiem restul legumelor în bucăți mari. Decojim roșiile, le scoatem semințele și punem totul în blender: roșiile, legumele, pâinea (cu tot cu apa în care a stat) și dăm tot prin blender, până obținem o cremă. În funcție de cât de groasă vă place supa, puteți să mai puneți un pic de apă sau ulei de măsline. La final, potrivim de gust cu sare, piper și oțet balsamic. 
Prăjitură cu nutella și cicolată.  Ingrediente: 150 g unt, 150 g ciocolată neagră sau cu lapte, 200g zahăr, 2 linguri cu vârf de nutella sau cremă de ciocolată, 2 ouă mari, ½ baton de vanilie sau 2 lingurițe extract de vanilie, 4 linguri stafide, 200 g făină, ½  linguriță praf de copt, 2 linguri cacao, o priză de sare, 2 linguri zahăr pudră pentru garnisit. Preparare. Într-o cratiță topim ciocolata și untul și le lăsăm să se răcească. Batem într-un bol mare ouăle, vanilia, zahărul și nutella. Adăugăm apoi sosul de ciocolată rece și amestecăm bine. Urmează să încorporăm făina, cernută împreună cu praful de copt, sarea și cacaua. Ultimele sunt stafidele, apoi putem turna compoziția în tavă, o nivelăm ușor și o lăsăm la cuptor cca 20 de minute. După 20 de minute, presărăm fulgii de cocos și o lăsăm la cuptor, până când aceștia  sunt rumeniți. După ce se răcește, adăugăm zahărul pudră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 10 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm praz
Luni, 10 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.4183 secunde