Ce gătim astăzi

242
Ce gătim astăzi - sitecegatim11fb-1392132798.jpg
Frigănele de cartofi. Ingrediente:  450 g de cartofi, 350 g de păstârnac, o ceapă tăiată fin , 1 cățel de usturoi tăiat mărunt, 1 ou bătut, 4-5 linguri de ulei. Pentru servit: 6 felii de bacon, 24 de roșii cherry, 6 ouă. Mod de preparare. Se dau cartofii și păstârnacul pe răzătoare. Se pun într-un prosop de bucătărie și se storc bine de lichid. Apoi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu usturoiul, ceapa, oul, sare și piper. Se împart în 6 porții.Se încinge uleiul într-o tigaie și prăjește fiecare friganea formată, până se rumenește. Se frig baconul și roșiile pe grătar. Se fac ouăle ochiuri românești și se servesc împreună cu frigănelele, baconul și roșiile cherry.
Chefal la cuptor. Ingrediente: 1 chefal, 2 lămâi, o legătură, pătrunjel (frunze), sare, piper, ulei de măsline. Mod de preparare. Se eviscerează un chefal. Se taie rondele. Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă peste rondelele de pește. Un vas termorezistent se unge cu puțin ulei de măsline. Se adaugă rondelele de chefal bine înmuiate în suc de lămâie și se condimentează cu sare, piper și se mai stropesc cu puțin ulei de măsline. Vasul se dă la cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute. Dacă nu s-a rumenit deasupra, mărim temperatura la 250 grade și îl mai introducem 10 minute în cuptor. Putem din când în când să ungem peștele cu sosul format în tavă. Între timp se prepară un amestec din zeama de lămâie rămasă cu sare, piper, ulei de măsline și pătrunjel tocat. Pentru a fi mai diluat se poate adăuga apă. Cu amestecul rezultat se stropește chefalul proaspăt scos din cuptor.
Madeleine cu ciocolată. Ingrediente: 125 gr unt, 125 gr zahăr pudră, 125 gr făina, 1 lingură extract de vanilie, 3 ouă, 50 gr bucățele de ciocolată (sau ciocolată mărunțită).  Mod de preparare: Începeți prin a topi untul la foc foarte mic. Când s-a topit, opriți focul și lăsați untul să ajungă la temperatura camerei. Mixați ouăle și adăugați treptat zahărul pudră, amestecând continuu cu mixerul la viteză maximă. Compoziția trebuie să capete o culoare pală și să devină pufoasă. Puneți extractul de vanilie și făina (tot treptat), amestecând de data aceasta cu o spatulă. Adăugați untul topit (în fir subțire) și amestecați continuu până când acesta se încorporează – opriți puțin unt pentru a unge formele. La sfârșit, adăugați și ciocolata. Ungeți formele speciale (dacă nu aveți forme speciale, folosiți o tavă pentru mini-cupcakes) cu untul oprit și umpleți-le doar pe trei sferturi cu aluatul. Dacă folosiți o tavă de silicon, asezați-o pe o tavă metalică, pentru a fi mai ușor de manevrat. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți până se rumenesc. Când sunt gata, folosiți un cuțit pentru a le scoate din formă cât sunt calde. Așezați-le pe un grătar, pentru a se răci.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri contra gastritei
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum  se fac activități de voluntariat
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.6427 secunde