Ce gătim astăzi

606
Ce gătim astăzi - sitecegatim20fb-1392907792.jpg
Pate de ton. Un pate de ton foarte simplu de făcut și cu rezultate excelente pentru tartinele de zi cu zi dar și pentru cele de petrecere. O rețetă italiană mai mult decât rapidă. Porții: 350 grame. Timp de preparare: 5 minute. 200 g fulgi de ton în ulei (scuri). 100 brânză ricotta, 50 g unt la temperatura camerei, 10 g capere în oțet, un vârf de cuțit boia de ardei iute (opțional), sare, piper proaspăt măcinat. Preparare: Scurgeți tonul de ulei. Desărați (dacă e cazul) caperele în câteva jeturi de apă sau lapte rece. Pasați toate ingredientele cu un blender până obțineți o pastă, mai fină sau mai puțin fină (rustică), în funcție de gusturi. Asezonați cu sare și piper. Dacă este cazul, adăugați câteva linguri de smântână dulce pentru a obține o pastă mai cremoasă. Pateul de ton se folosește, exclusiv rece, pe tartine sau pentru a umple legume. Se poate păstra, acoperit, în frigider, pentru trei-cinci zile.
Friptură ungurească de porc. Ingrediente: 4 cotlete mici de porc, 2 linguri untură de porc, 300 ml smântână, 2 linguri rase boia de ardei dulce, o  linguriță rasă chimen măcinat, o linguriță maghiran (opțional), 4 căței de usturoi, 2 foi de dafin, sare, dafin, piper. Preparare: Curățați și pisați usturoiul. Asezonați carnea cu sare și piper. Topiți untura într-o tigaie. Adăugați carnea și rumeniți-o bine pe ambele părți (cam 4-5 minute pe fiecare parte) până când prinde o culoare aurie. Adăugați chimenul și usturoiul;  lăsați-le să-și elibereze aromele 20-30 de secunde. Stingeți cu trei căni de apă. Adăugați foile de dafin și fierbeți înăbușit aproximativ 45 de minute, până când zeama scade și carnea s-a pătruns. Dacă e cazul, mai adăugați apă. După ce carnea s-a pătruns și sosul a scăzut de tot, adăugați boiaua de ardei și, după 10 secunde, smântâna și maghiranul. Mai lăsați să dea câteva clocote, la foc mic și luați tigaia de pe foc. Asezonați cu sare și piper. Friptura ungurească de porc cu boia de ardei dulce se servește  cu felurite garnituri și salată de murături picante.
Învârtită cu mere. Un desert ușor de preparat și foarte gustos. Ingrediente: 6 mere, sănătoase, nu prea mari, zahar, scorțișoară,
un ou,foietaj. Prepararea aluatului: ceașcă de caimac (smântână de pe lapte fiert); o ceașcă de faina; unt proaspăt cât o nucă; zahăr pudră; un praf de sare. După ce ai format coca, se acoperă și se lasă 10 minute să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de întrebuințare și păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic și nu crește în cuptor. Cum faci ca merele să fie "învârtite" în aluat: Cureți merele de coajă și le dai prin răzătoare. Se pune zahărul și scorțișoara. Se pune umplutura în foietaj și se "asamblează", ca o pâine împletită. Se unge cu ou, se așază într-o tavă și se coace la foc potrivit. Când este gata, se pudrează cu zahăr praf.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru ochi
Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru prăjituri pufoase
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru rinichi
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum te molipsești de herpes
Pagina a fost generata in 2.5353 secunde