Ce gătim astăzi

179
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1394638660.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 4 felii de tofu, jumătate cană ulei de măsline, 4 linguri sos de soia, 4 lingurițe ulei de susan prăjit, amestec de condimente preferate. Pentru pesto ai nevoie de: 6 căni cu frunze proaspete de busuioc, 2 căni cu frunze de pătrunjel, 4 fire de ceapă verde, jumătate cană ulei de măsline sau de soia, 4 linguri de ghimbir mărunțit,  4 căței de usturoi, 2 lingurițe oțet, jumătate linguriță de piper alb. Mod de preparare: Feliile de tofu se lasă la marinat o oră în amestecul de ulei, sos de soia și condimente. Se încălzește cuptorul, se așază în tavă, pe foaie de copt și se coace 12 minute. Pentru a prepara pesto se amestecă în blender toate ingredientele, după care se toarnă peste feliile răcite de tofu.


Chiftele de linte.  Ingrediente pentru chiftele: 10 linguri de linte, 2-3 fire ceapă verde, 3-4 căței usturoi, 2-3 linguri de mărar și pătrunjel tocat, 3 linguri pesmet, sare, piper. Pentru sosul de roșii: 4 roșii, sare, maghiran, oregano, busuioc, cimbru, boia iute. Mod de preparare: Lintea se fierbe 30 de minute, după care se scurge printr-un ciurel și se amestecă cu verdețurile tocate, pesmetul și condimentele. Se frământă bine, dacă e nevoie se pot adăuga 2-3 linguri din apă în care a fiert lintea. Se formează galuști care se modelează cu două linguri (compoziția se presează între cele două linguri, cu o mișcare circulară). Chiftelele formate se pun pe foaia de copt și se țin 30 de minute în cuptorul electric (pe ambele părți, la 100 grade). Roșiile se crestează cu cuțitul (un x) în partea opusă codiței și se dau pe răzătoarea mare începând cu partea crestată. Coaja va rămâne în mână. Pasta se pune la fiert pentru cinci minute, adăugând și condimentele. În momentul servirii sosul se toarnă peste chiftele.


Prăjitură rapidă. Ingrediente: 300 g biscuiți simpli mărunțiți, 100 g unt, 750 g brânză proaspătă de vaci, 3 ouă,150 g  zahăr pudră, 12 g gelatină, coaja rasă și confiată de la 4 portocale + zeama de la ele, 250 ml smântână de frișcă bătută. Pentru decor: 4 linguri sirop de portocale și o linguriță de gelatină înmuiată în prealabil în apă rece. Mod de preparare: Biscuiții mărunțiți se amestecă cu untul înmuiat și se modelează pe fundul unei tăvi. Brânza se amestecă cu coaja de portocală confiată și gălbenușurile puse pe rând. Gelatina se înmoaie în sucul de portocale, peste care se adaugă zahărul și se puen un pic la încălzit pe foc. Albușurile se bat spumă, iar când se întăresc se adaugă compoziția cu zahăr și gelatină și suc încălzite. După ce se amestecă cu brânză și cu frișcă. Compoziția se toarnă peste blat în tavă și se nivelează cu paleta. Se decorează cu siroul de portocale în care s-a pus o lingură de gelatină și cu frișcă proaspăt bătută. Serviți cu un pahar de suc proaspăt de portocale, eventual roșii.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm mărar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete culinare
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.6854 secunde