Ce gătim astăzi

208
Ce gătim astăzi - cegatim-1394975493.jpg
Salată de primăvară. Ingrediente pentru patru porții: salată verde, o legătură potrivită de mărar, 2 fire de ceapă verde, 3 ridichi, un ardei roșu, o cutie de ciuperci sau ciuperci proaspete, crude, 5 ouă fierte, 150 g telemea, 150 g măsline, roșii cherry, sare, piper, ulei, praf de usturoi, pătrunjel uscat, lămâie. Mod de preparare: Într-un bol se amestecă salata tăiată în bucăți mari, ardeiul tăiat în fâșii lungi, măslinele, ciupercile, brânza telemea tăiată cubulețe, roșiile cherry și ouăle tăiate în patru, ceapa tăiată rondele și ridichile spălate și tăiate felii. Se prepară un dressing din ulei, mărar tocat mărunt, sare, piper, praf de usturoi, pătrunjel uscat, zeama de la o lămâie și se adaugă peste salată.


Păstrăv la grătar.  Ingrediente: 2 păstrăvi întregi, curățați, ulei de măsline, sare de mare și piper negru, frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt, bucățele mici de unt, 2 lămâi, una rasă de coajă și tăiată felii, cealaltă tăiată în două. Mod de preparare: Încinge cuptorul la maximum. Crestează fiecare păstrăv de zece ori pe fiecare parte. Fiecare crestătură trebuie să aibă 0,5 centimetri adâncime. Unge peștele cu ulei de măsline, condimentează cu sare și piper. Umple cavitatea abdominală cu mult pătrunjel tocat și cu feliile de lămâie. Așază peștii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presară deasupra coaja de lămâie, adaugând în tavă și jumătățile de lămâie. Acoperă peștii cu cubulețe de unt și introdu-i la cuptor, la circa 15 cm față de grătar. Coace în jur de șase minute pe fiecare parte, până devin crocanți și aurii.
Stoarce lămâia din tavă peste pește și servește cu o salată.


Ceva dulce de post. Este destul de greu să faci dulciuri gustoase în post - deoarece nu ai voie să folosești nici ouă, nici lapte  4" #ì– dar nu este imposibil. Vă prezentăm mai jos o rețetă interesantă, în care ingredientele principale sunt mierea și nuca de cocos. Pentru blat, avem nevoie de 350 gr zahăr, 8 linguri miere, 250 ml apă, 175 ml ulei, două lingurițe amoniac stins în oțet,700 gr făină, 1 fiolă esență de vanilie, un praf de sare. Pentru glazură, folosim 300 gr zahăr, 300 ml apă, 5-6 linguri cacao, 250 gr margarină Unirea, o fiolă esență de rom, 300 gr nucă de cocos. Într-un vas se amestecă bine toate ingredientele pentru blat și obținem un aluat moale. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, după care se introduce în cuptor la foc mediu pentru 30- 35 de minute. Când este gata, blatul se lasă să se răcească în tavă. Pentru glazură, se pun pe foc într-o crăticioară apa, zahărul, cacaua i margarina. Acestea se lasă să fiarbă până compoziția devine un sirop mai gros. Se lasă puin să se răcească, apoi se adaugă esena de rom. Blatul se taie cubulee potrivite i se trece fiecare bucată prin glazura de cacao, apoi se tăvălesc prin nucă de cocos.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Așa îți cureți tenul singură
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Unghii cu pete albe. Semnul unor boli?
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.6284 secunde