Ce gătim astăzi

277
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1396022296.jpg
Aperitiv de post. Ingrediente: 5 cartofi mari, 200 g făină, 50 g drojdie, un pahar ulei, apă, o lingură zahăr, sare. Preparare: Se coc cartofii în coajă, apoi se curăță și se dau pe răzătoarea mică. Separat se face un aluat obișnuit din 200 g făină, jumătate cubuleț drojdie, apă, o lingură de zahăr, sare. Se încorporează cartofii în aluat. Se frământă din nou până la omogenizare, se acoperă vasul cu un șervet și se lasă să crească la loc cald. După ce a crescut bine se întinde aluatul pe planșetă (grosimea de cel mult un centimetru), se taie rondele cu un pahar și se prăjesc în ulei.


Rețetă inedită de sarmale. Ingrediente: o varză acră, 150 g orez, 150 g linte, 150 g fasole albă uscată (cu bob mic), 200 ml ulei, 3 cepe, 2 morcovi, un ardei gras sau un gogoșar, 250 ml suc de roșii, cimbru, mărar, o linguriță boia, sare, piper, foi de dafin, o linguriță condiment de tip biovegetal. Mod de preparare: Seara, puneți la înmuiat în apă rece, în vase diferite, lintea și fasolea uscată, iar a doua zi le puneți la fiert în altă apă și le dați în două-trei clocote. Alegeți frunzele de varză pentru înfășurat sarmalele, iar ce rămâne tocați fideluță pentru așezat pe fundul oalei. Tocați apoi ardeiul, ceapa, dați morcovul pe răzătoare, căliți-le pe toate în ulei, adăugați boiaua, orezul, lintea și fasolea scurse de zeamă, jumătate din sucul de roșii, condimentul biovegetal, cimbrul, mărarul, piperul și sare, numai dacă mai este nevoie. Se amestecă toată compoziția și se înfășoară sarmalele. Se pun în oală, se toarnă sucul de roșii rămas, se mai presară puțin cimbru, piper și sare după gust, apoi se acoperă cu apă și se fierb la foc mic.


Salam de biscuiți cu ciocolată. Ingrediente: 300 grame biscuiți simpli,150 grame de unt gras, la temperatura camerei, 100 grame zahăr, un plic de zahăr vanilat, 2 ouă,  100 ml rom brun (sau 80 ml lapte și 15 ml esență de rom), 200 grame ciocolată de menaj, 80 grame stafide (opțional). Preparare:Topiți ciocolata pe baie de aburi. Sfărâmați cu mâna biscuiții de dimensiuni potrivite. Dacă doriți să folosiți stafide, puneți-le la înmuiat în rom sau în lapte amestecat cu rom. Pregătiți o tavă de cozonac pe care o tapetați cu hârtie de copt suficient de lungă și lată cât să acopere salamul de biscuiți. Bateți ouăle. Amestecați într-un vas adânc untul cu zahărul și zahărul vanilat până granulele de zahăr sunt aproape dizolvate. Adăugați și încorporați ouăle bătute. Adăugați romul și, eventual, stafidele. Încorporați ciocolata topită. Adăugați biscuiții și amestecați bine ingredientele uscate cu cele umede. Turnați amestecul în tavă. Presați bine pentru a elimina golurile de aer și ambalați salamul. Răsturnați salamul ambalat pe o folie de aluminiu.  Strângeți bine, dai-i forma dorită și depozitați la rece pentru minim 3 ore înainte de servire. Salamul de biscuiți se servește rece tăiat în felii de 8-10 milimetri grosime.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Radierea unei mașini nefolosite
Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "Mă pot trimite, cu forța, la pensie?"
Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Cum obții  o audiență la primărie
Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Câinii de companie, interziși la bloc?
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ai ulcer? Ce trebuie să eviți
Pagina a fost generata in 2.2493 secunde