Ce gătim astăzi

247
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1396532698.jpg
Supă-cremă cu ouă ochiuri românești. Ingrediente: o mână de sparanghel (în jur de 10 fire), o ceapă mare, jumătate țelină, 2 cartofi, sare, ulei de măsline, un ou, puțin oțet. Mod de preparare. Puneți la fiert ingredientele pentru supă și pasați legumele când au fiert. Când supa e gata de servit, puneți pe foc o oală cu un litru de apă și 2 linguri de oțet alb. Când apa e foarte fierbinte (dar încă nu a dat în clocot!), spargeți oul într-un mic bol și turnați-l în apă încet, cât mai aproape de suprafața apei. Lăsați oul să fiarbă 2 minute pentru un miez moale. Scoateți oul din apă cu o mică sită și puneți-l în supă. Condimentați cu piper proaspăt măcinat. Este delicioasă și foarte ușor de preparat.


Risotto cu leurdă și creveți. Ingrediente: 200 gr orez, 40 gr unt, o  lingură de ulei, 3-4 cepe, 50 gr leurdă, 1 cățel de usturoi, 1 litru de supă, 50 ml vin, 30 gr parmezan, 10-15 creveți. Mod de preparare. Se călesc foarte puțin ceapa și usturoiul; se adaugă orezul și se călește până când bobul devine opac; imediat se adaugă vinul, supa și creveții. Când orezul este fiert, adăugați leurda tăiată, untul și parmezanul. Amestecați până când compoziția se leagă, untul și parmezanul se topesc și serviți imediat! 


Negresă cu gem și bezea. Ingrediente: 200 g unt, 200 g zahăr, 5 ouă, 2 linguri cacao, 250 ml lapte, 300 g făină, praf de copt. Mod de preparare. Se mixează 200 de grame de unt cu 200 de grame de zahăr. Se adaugă pe rând, 5 gălbenușuri, 2 linguri cu vârf de cacao, stinse cu puțin lapte, 250 ml de lapte, 300 grame de făină, amestecată cu o linguriță plină de praf de copt. Se mixează până se obține o cremă omogenă. Compoziția rezultată se toarnă în tavă și se lasă la cuptorul încins la 180 de grade cam 20 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se scoate, se lasă puțin la răcit. În timp ce se coace blatul, se face bezeaua. Cele 5 albușuri rămase se bat spumă cu 200 de grame zahăr la bain-marie. Trebuie să iasă o compoziție care să nu cadă dacă vasul în care se află este răsturnat cu fundul în sus. Blatul deja puțin răcorit se unge cu un strat subțire de gem de prune, iar deasupra se toarnă crema de bezea. Se dă la cuptor până când se coace bezeaua.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.2542 secunde