Ce gătim astăzi

205
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1396966158.jpg
Supă curativă. Ingrediente: 1,5 l apă; 750 g cartofi; 500 g morcov; o  lingură leuștean proaspăt; o lingură pătrunjel proaspăt; o linguriță semințe de chimion; sare și piper.  Mod de preparare. Apa se dă în fiert și se adaugă legumele tocate, leușteanul și semințele de chimion. Se lasă la foc mic aproximativ 20 de minute. Înainte să se ia de pe foc, se pune pătrunjelul tocat mărunt. Se potrivește de sare și piper.
Orez indonezian. Ingrediente: 125 g orez cu bobul lung; 10 ml ulei; 2 ouă bătute; 2 căței de usturoi; un ardei chilli tăiat mărunt; o ceapă tăiată mărunt; un ardei galben sau roșu tăiat fâșii subțiri; doi morcovi tăiați fâșii subțiri; sare; piper. Mod de preparare. Se fierbe orezul. După ce acesta a fiert se pune un capac și se lasă pe foc mic timp de 15 minute, până scade apa. După aceea, se pune într-un castron și se lasă la răcit. Încălzești 5 ml de ulei și se gătesc ouăle jumări, apoi se scot pe o farfurie. Se mixează în blender usturoiul, ceapa și chilli. Se pun pe foc 5 ml de ulei, se adaugă pasta formată, se lasă pe foc, apoi se adaugă restul legumelor și se prăjesc pentru 2 minute. La final, se adaugă orezul răcit și se amestecă timp de 3 minute, asezonând cu sare și piper. 
Prăjitură cu alune și cafea. Ingrediente. Pentru pandișpan: 150 gr unt,150 gr zahăr, 3 ouă, un gălbenuș, 30 ml esență de cafea,150 gr făină, o linguriță praf de copt, 125 gr alune prăjite și mărunțite. Pentru glazură: un albuș, 100 gr zahăr tos, jumătate de linguriță de ness. Mod de preparare. Se amestecă untul moale cu zahărul, apoi se adaugă treptat ouăle și gălbenușul, bătute ușor. Dacă amestecul se taie, se adaugă puțină făină; se adaugă esență de cafea. Se cerne făina și praful de copt și se adaugă treptat peste amestecul cu unt. Se adaugă 100 gr alune. Amestecul se toarnă în tavă și se coace aproximativ 30 de minute sau până când, dacă se introduce o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Pentru glazură, se pune albușul într-un castron. Separat, se face un sirop din 100 gr zahăr și 100 ml apă. Albușul se bate spumă și, când siropul atinge 120 grade Celsius (dacă se pune o picătură de sirop într-un pahar cu apă rece, aceasta rămâne ca o biluță), se toarnă în fir subțire pe marginea vasului, amestecând constant în acest timp. Se va forma o glazură lucioasă, în care se adaugă ness-ul dizolvat într-o linguriță de apă. Când prăjitura s-a răcit, se adaugă peste glazură și alunele rămase.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum te poți angaja ca traducător
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Așa lustruiești rapid toată casa
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri cosmetice din cămara ta
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.3298 secunde