Ce gătim astăzi

228
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1401286628.jpg
Aperitiv. Roșii umplute cu ciuperci. Ingrediente: 6 roșii mari, 3 linguri de margarină vegetală, un kilogram de ciuperci, tocate fin, un cățel de usturoi tocat, un sfert de cană de pesmet, pătrunjel tocat, sare și piper după gust. Mod de preparare: Se încălzește cuptorul. Se taie fiecare roșie pe din două, iar fiecare jumătate de roșie trebuie golită în centru. Presară sare și piper pe fiecare roșie tăiată. Pune într-o tigaie margarina vegetală și las-o pe foc să se topească. Mai apoi, adaugă usturoiul tocat. Ține pe foc aproximativ două minute, după care adaugă ciupercile mărunțite. Gătește până când ciupercile sunt rumenite, după care adaugă pătrunjel, sare și piper, după gust. Amestecă și ia tigaia de pe foc. Adaugă în tigaie pesmetul și amestecă bine. Acum că umplutura este gata, pune-o proporționat în fiecare jumătate de roșie, astfel ca umplutura să fie cu vârf. Apoi presară pe deasupra pătrunjel. Roșiile astfel decorate trebuie ținute la cuptor, pe o foaie de copt, timp de opt minute, până când roșiile sunt moi, iar partea de sus rumenită.

"Chec" de curcan. Ingrediente pentru umplutură: 500 g piept de curcan fără piele, trei dovlecei, o linguriță cu pudră de cimbru, ulei pentru prăjit, sare și piper. Pentru blat: cinci ouă, 250 g făină, trei linguri cu ulei, trei linguri cu lapte, o linguriță de drojdie uscată, unt cât o nucă. Preparare: Spală și curăță dovleceii și rade-i cu răzătoarea mare. Taie carnea de curcan în bucățele cât o nucă. Încinge uleiul într-o tigaie, pune bucățelele de carne și rumenește-le circa cinci minute, adaugă dovleceii, cimbrul, sare și piper după gust. Ține totul pe foc zece minute, apoi lasă deoparte să se răcească. Sparge ouăle și bate-le ca pentru omletă. Adaugă drojdia, laptele și uleiul, apoi făina. Frământă aluatul cu mâna. Întinde o foaie mai mare decât vasul în care coci cozonacul. Unge o tavă clasică de cozonac, pune foaia de aluat, adaugă umplutura, apoi acoperă cât de bine poți cu aluat. Coace cozonacul în cuptorul încins circa 45 de minute, la foc potrivit. Scoate din tavă după ce s-a răcorit puțin și servește această bunătate cu salată.

Prăjitură cu susan. Ingrediente: 300 g susan, 350 g făină integrală, 250 g miere. Mod de preparare: Totul se frământă bine cu câteva picături de ulei, apoi se formează sfere mici (sau alte forme preferate), care se tăvălesc prin susan. Se dau la cuptor și rezultă una dintre cele mai simple și mai ușor de realizat rețete, sută la sută naturistă, cu gust ușor exotic și fără prea multe calorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru o grădină de vis
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.4455 secunde