Ce gătim astăzi

687
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1401461605.jpg
Vinete umplute. Ingrediente: 6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac și de pătrunjel, 2 căpățâni de usturoi, o legătură verdeață, o țelină, un pahar de ulei, 1 kg roșii. Preparare: Vinetele se curăță de coajă, se taie în jumătate pe lungime, se scoate miezul, se opăresc în apă clocotită cu sare și se lasă deoparte. Se curăță restul de legume, rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mare, ceapa se toacă, usturoiul se pisează, iar miezul de vinete se toacă. Toate se înăbușă în jumătate pahar de ulei și puțină apă. Amestecul se sărează și piperează după gust, se adaugă verdeața tocată și cu el se umplu jumătățile de vinete. Apoi, vinetele se așază într-o tavă, iar peste și printre ele se pun felii de roșii. Se toarnă uleiul rămas și se introduc în cuptor, unde se țin până când scade bine sosul. Se mănâncă reci.

Pește cu sos de mere. Ingrediente: 10 felii pește, 2 linguri oțet, 50 g slănină, o ceapă, 5 mere, un pahar smântână. Mod de preparare: Feliile de pește se sărează și se stropesc cu zeamă de lămâie. Slănina se taie în bucățele și se pune într-o tigaie, la foc mic. După ce s-a topit puțin, în untura fierbinte se pun ceapa tăiată peștișori, feliile de mere curățate de coajă și de sâmburi și feliile de pește. După câteva minute se lasă la foc mic. Feliile se vor întoarce pe cealaltă parte pentru a se prăji uniform. Înainte de servire, se adaugă smântâna.

Înghețată. Ingrediente: 1 kg înghețată de vanilie, o pungă pișcoturi (20-22 bucăți), 400 ml cafea tare, slab îndulcită, 3 linguri cacao, 10 ml esență de rom. Opțional: 200 g stafide în ciocolată. Mod de preparare: Scoateți înghețata din congelator. Faceți o cafea tare (filtru, espresso sau chiar din cafea instant), îndulciți o cească și adăugați în ea esența de rom. În cazul în care cafeaua nu este suficient de rece, riscați să topiți înghețata cu ea. Pregătiți o formă de tort cu formă cu pereți detașabili. Treceți pișcoturile prin cafeaua răcită timp de o secundă. Turnați jumătate din cantitatea de înghețată între pișcoturi și nivelați-o ușor. Adăugați restul de înghețată. Uniformizați. Tăiați cu un cuțit pișcoturile ce depășesc marginea formei. Opțional, adăugați peste înghețată stafide în ciocolată. Introduceți la rece pentru patru ore.Tortul se servește pudrat cu cacao din abundență. Puteți obține o formă apropiată de Tiramisu clasic dacă formați tortul intercalând pișcoturile cu înghețata într-o tavă de cozonac în care puneți o folie alimentară. După răcire, răsturnați tortul și pudrați-l cu cacao.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Metode rapide cu efect calmant
Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Cum se face un schimb de terenuri
Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.6548 secunde