Ce gătim astăzi

106
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1403277106.jpg
Aperitiv. Ingrediente: ficat de porc (vită, vițel), 400 ml lapte, 4 căței de usturoi, sare, piper și cartofi, pentru garnitură. Preparare: Se ia o bucată de ficat de porc, vită sau vițel, care se taie în felii, nici prea groase, nici prea subțiri, după care se crestează un pic. Într-un vas, zdrobim 3-4 căței de usturoi și punem lapte (circa 300 ml lapte rece și îl amestecăm bine cu o lingură). Așezăm bucățile de ficat în acest amestec, le acoperim și le lăsăm la frigider până în ziua următoare (se poate ține și circa trei  7

#‘ patru ore). În acest fel, ficatul se frăgezește și nu se întărește la prăjit. După ce a stat la frăgezit se prăjește, pe grătar sau în tigaia de teflon, dar fără să ungeți sau să puneți ulei. În farfurie, bucățile de ficat se sărează și se piperează după gust. Se servesc cu cartofi pai.

Preparat marocan. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocată, 2 lingurițe de pudră de chilli, 2 lingurițe de chimion măcinat, 2 lingurițe de coriandru pisat, o linguriță scorțișoară, o ceapă tocată grosier, o portocală, 250 g cușcuș, 250 ml supă de pui, 2 lingurițe ulei de măsline, o legătură mică de coriandru proaspăt. Preparare: Într-un vas mare se amestecă foarte bine mirodeniile, ceapa, coaja de la portocală și carnea tocată. Se formează chifteluțe de mărimea unei nuci mai mari. Vor ieși aproximativ 20 de bucăți. Se pune cușcușul într-un bol, apoi se toarnă supa de pui fierbinte și se acoperă vasul cu folie de plastic, timp de 10 minute. Se încinge o tigaie cu ulei, apoi se adaugă chifteluțele și se prăjesc aproximativ 12 minute, până se rumenesc puțin. Se amestecă bucățele de portocală și coriandru proaspăt împreună cu cușcușul. Se asezonează și se servește împreună cu chifteluțele rumenite.

Clătite cu sirop de caramel. Ingrediente: o cană de făină, o lingură de zahăr, 2 lingurițe de praf de copt, un sfert de linguriță de sare, un ou bătut, o ceașcă de lapte, 2 linguri de ulei, 2 banane coapte și tăiate felii, sirop de caramel. Mod de preparare: Într-un vas, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un alt vas, se amestecă oul, laptele, uleiul și feliile de banană. Cele două amestecuri se combină. Apoi se va pune la foc mediu o tigaie unsă cu ulei. Se va adăuga în tigaie aproximativ un sfert de cană din aluat pentru fiecare clătită. Clătita se va ține la foc până când va deveni aurie pe ambele părți. După ce sunt gata, clătitele vor fi stropite cu sirop de caramel din belșug.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Așa scăpați de mătreață
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Măseaua de minte te doare. Ce faci
Vineri, 20 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Dușmanii feroce ai oricărui job
Vineri, 20 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 20 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 2.254 secunde