Ce gătim astăzi

86
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1405096861.jpg
Aperitiv Shuba. Ingrediente: scrumbrie (marinată-file), 5-6 cartofi, 3-4 morcovi, o sfeclă roșie, o ceapă, maioneză, un ou, sare, piper.Mod de preparare: Se fierb cartofii, morcovii, sfecla, iar oul se curăță de coajă. Ceapa, albușul de la oul fiert și scrumbia se taie în cuburi mărunte. Radem în straturi, pe un platou, în ordine, legumele: morcovii, cartofii și sfecla, după care se pune maioneza. Dacă vasul permite, se mai pot repeta încă o dată straturile. Pe stratul superior de maioneză se rade un gălbenuș de ou. Salata trebuie să stea câteva ore la frigider, pentru a se îmbiba maioneza în ingrediente.

Vită cu sos de soia și ghimbir. Este o rețetă din bucătăria asiatică, recomandată și dacă urmezi o cură de slăbire, pentru că nu conține multe grăsimi. Ingrediente: 2 bucăți de carne de vită pentru friptură (aproximativ 225 grame), sare de mare și piper negru, 8 linguri cu sos de soia, 2 verze chinezești sau spanac sau orice alt tip de verdețuri, o bucățică de ghimbir cât un deget, dat prin răzătoare, un ardei chili, curățat de semințe și tocat mărunt, o jumătate de cățel de usturoi, răzuit, sucul de la un lime, ulei de măsline. Mod de preparare: Într-o tigaie-grill foarte bine încinsă, așază bucățile de vită asezonate cu sare și piper și lasă-le până când se fac mediu sau după preferințele tale. Așază apoi pe o farfurie și lasă să se răcească două minute. Fierbe verdeața în apă clocotită în care ai pus puțină sare, până ce se înmoaie puțin. Cât friptura este încă fierbinte, stropește-o cu câteva linguri de sos de soia și presară usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime și uleiul de măsline. Când verdeața s-a înmuiat, împarte-o pe două farfurii, taie friptura de vită în fâșii subțiri, așază deasupra frunzelor verzi și stropește cu restul de sos rămas în farfuria în care ai pus inițial friptura.

Desert ce nu necesită coacere. Ingrediente: 200 grame de biscuiți digestivi, 110 grame de nucă mărunțită, 110 grame de fistic decojit și mărunțit, 10 cireșe confiate, 2 bucăți de bezea mărunțită, 150 grame de unt, o lingură miere de albine, 200 grame ciocolată neagră. Mod de preparare: Se rup în bucăți mici biscuiții și se amestecă împreună cu nucile, fisticul și cireșele confiate. Restul ingredientelor se pun într-un vas și se topesc la abur. Se combină ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolată, se amestecă bine ingredientele și se presează într-o tavă de cozonac pe care s-a așezat în prealabil folie de plastic. Se lasă marginile foliei pe lângă tavă, pentru a scoate cu ușurință checul. Se pune la frigider câteva ore până se întărește bine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se obține rovinieta
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să ai o față fără pete
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se recunoaște osteoartrita
Pagina a fost generata in 2.482 secunde