Ce gătim astăzi

120
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1405343650.jpg
Aperitiv cu vinete și dovlecei. Ingrediente pentru 10 buc: 1 vânătă (aprox 400 gr), 1 dovlecel (aprox 300 gr), 2 morcovi, 1 ardei roșu, 1 ardei verde, 3 căței usturoi, o legătură mică de pătrunjel, ulei, sare. Mod de preparare: Se curăță de coajă și se taie felii vânăta și dovlecelul. Se sărează și se lasă să stea circa 30 de minute, după care se prăjesc în puțin ulei și se lasă să se scurgă pe un șervețel. Morcovul se taie bețișoare și se fierbe în puțină apă cu sare până se înmoaie un pic. Ardeii se taie și ei bețișoare. Usturoiul se toacă mărunt, la fel și pătrunjelul și se amestecă. După ce s-a răcit, se pune o felie de vânătă, se presară un pic de pătrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel, se alternează cu o felie morcov, una de ardei roșu, una de ardei verde, se rulează și se prinde cu o scobitoare. Serviți aperitivul rece, este potrivit în zilele de vară.

Chefal cu rozmarin la grătar. Ingrediente: 4 chefali (a câte 400-500 grame bucata), 8 crenguțe de rozmarin, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper. Pentru sos: 3 roșii, 2 ardei iuți bulgărești (ciușcă), 10 căței de usturoi, 100 ml ulei de măsline, sare, piper. Preparare: Eviscerați peștele și curățați solzii. Ungeți peștele cu puțin ulei de măsline. Presărați cu sare și piper. Fixați peștii in grătarul special, între crenguțe de rozmarin. Dacă nu aveți suport special pentru pește, împachetați chefalii în folie de aluminiu, bine unsă cu ulei, și găurită din loc în loc pentru a permite grăsimii să se scurgă. Frigeți peștii pe grătar, la foc mediu, timp de 20-30 de minute pe fiecare parte, în funcție de dimensiunea lor. În paralel, frigeți roșiile și ardeii, întregi, pe grătar sau direct în jar. Curățați și pisați usturoiul. Luați roșiile de pe jar și îndepărtați-le coaja și partea albă. Pisați roșiile cu furculița. Tocați ardeiul iute. Amestecați pulpa de roșii coapte cu usturoiul, ardeiul iute, uleiul de măsline, sare și piper. Serviți chefalul cu sos de roșii coapte cu usturoi.

Înghețată rapidă de casă. Ingrediente: 150 g zahăr, 200 ml lapte, un ou, 20 g cacao, un plic de zahăr vanilat, 500 g frișcă. Mod de preparare: Laptele, zahărul și oul se fierb la foc potrivit, amestecând continuu. După ce se ia vasul de pe foc, se adaugă praful de cacao și zahărul vanilat și se lasă să se răcească. Separat, se bate frișca, se toarnă compoziția peste frișca bătută, amestecând ușor până la omogenizare compoziției. Se toarnă apoi în forme, care se pun la congelator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 15 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Daune pentru dispariția mașinii
Luni, 14 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 14 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7776 secunde