Ce gătim astăzi

178
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1405872246.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 1 kg ardei gras. Pentru sosul alb: 75 g unt sau margarină, 60 g făină, 500 ml lapte, 100 g brânză telemea, zeama sau sare de lămâie, mărar sau pătrunjel tocat; 50-100 g brânză telemea sau cașcaval ras. Mod de preparare: Se aleg ardei grași și drepți, care se coc, se curăță, se taie felii, se sărează, după care se așază în strat subțire într-un vas uns cu unt. Sosul nu se sărează deoarece ardeii au absorbit sare suficientă, în schimb se pune puțină zeamă de lămâie și se aromează cu mărar sau pătrunjel tocate mărunt. Se deșartă această compoziție peste ardei, apoi se presară brânză deasupra și se introduc puțin la cuptor. Se servesc calzi.

Pui crocant cu parmezan. Ingrediente: 1 albuș, 5 linguri de parmezan, 4 piepți de pui, fără piele i dezosați, 400 g de cartofi, tăiați cuburi, 140 g de mazăre congelată, frunze de spanac, o lingură oțet de vin alb, 2 linguri ulei de măsline. Mod de preparare: Se încinge grillul la treapta de mijloc și se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate albușul cu un pic de sare și de piper. Se dă parmezanul pe răzătoarea mică. Se dau piepții de pui mai întâi prin albuș, apoi prin parmezan. Se coc sub grill 10-12 minute și se întorc o singură dată pe partea cealaltă, până prind o culoare maronie. Între timp, se fierb cartofii 10 minute și se adaugă mazărea congelată în ultimele 3 minute. Se scurg. Se amestecă cu frunzele de spanac, oțetul, uleiul de măsline și se asezonează. Se împarte amestecul pe patru farfurii, apoi se servește cu puiul.

Desert rapid cu alune și cafea. Ingrediente. Pentru pandișpan: 150 gr unt,150 gr zahăr, 3 ouă, un gălbenuș, 30 ml esență de cafea,150 gr făină, o linguriță praf de copt, 125 gr alune prăjite și mărunțite. Pentru glazură: un albuș, 100 gr zahăr tos, jumătate de linguriță de ness. Mod de preparare. Se amestecă untul moale cu zahărul, apoi se adaugă treptat ouăle și gălbenușul, bătute ușor. Dacă amestecul se taie, se adaugă puțină făină; se adaugă esență de cafea. Se cerne făina și praful de copt și se adaugă treptat peste amestecul cu unt. Se adaugă 100 gr alune. Amestecul se toarnă în tavă și se coace aproximativ 30 de minute sau până când, dacă se introduce o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Pentru glazură, se pune albușul într-un castron. Separat, se face un sirop din 100 gr zahăr și 100 ml apă. Albușul se bate spumă și, când siropul atinge 120 grade Celsius (dacă se pune o picătură de sirop într-un pahar cu apă rece, aceasta rămâne ca o biluță), se toarnă în fir subțire pe marginea vasului, amestecând constant în acest timp. Se va forma o glazură lucioasă, în care se adaugă ness-ul dizolvat într-o linguriță de apă. Când prăjitura s-a răcit, se adaugă peste glazură și alunele rămase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 21 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Anexita. Cum se tratează
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Citricele care pun pe fugă acneea
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Reumatismul la copii
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cum  scoți din circulație  o mașină
Pagina a fost generata in 2.9839 secunde