Ce gătim astăzi

139
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1408285806.jpg
Cartofi cu prosciutto în crustă de sare. Ingrediente: 24 de cartofi mici, o lingură ulei de măsline, 2 linguri de sare de mare Maldon, o lingură piper negru boabe, măcinat mare, 2 felii prosciutto, 75 g smântână,o lingură ceapă verde, tocată fin. Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Cartofii se curăță și se așază într-o tavă de copt adâncă. Se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper. Se amestecă ușor, până prind o crustă subțire din amestecul cu sare. Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se înmoaie. Între timp, încingeți o tigaie la foc mediu și puneți feliile de prosciutto la prăjit, nu mai mult de 2 minute, până devin crocante. După ce se răcesc, se taie cubulețe. Când sunt suficient de reci pentru a putea fi manevrați, se ia un cuțit subțire și se crestează vârful fiecărui cartof în parte, în X, îndepărtând puțin din pulpă. În fiecare căsuță se pune câte o jumătate de linguriță de smântână și câteva cubulețe de prosciutto. Se servesc calzi, presărați cu ceapă verde sau roșie.

Lasagna cu dovlecei pe grătar și fructe de mare. Ingrediente: o lingură de ulei, 4 dovlecei tăiați felii pe lungime, 1 ardei iute roșu, curățat de semințe și tocat fin, jumătate borcan de 680 ml de passata cu ceapă și usturoi, 400 g amestec fructe de mare, decongelat, 4 foi proaspete de lasagne, tăiate jumătăți, 3 linguri de parmezan dat prin răzătoare, 3 linguri de pesmet, 350g de fasole verde, pentru servit. Mod de preparare: 1. Se încinge grătarul și se ung dovleceii cu un pic de ulei. Se coc în tranșe, până ce prind o ușoară crustă. Se condimentează cu sare și piper, se presară ardei iute deasupra, apoi se pun deoparte. 2. Se încinge cuptorul la 200C/ gaz 6. Se toarnă un pic de passata într-un vas mediu termorezistent. Se pun jumătate din fructele de mare înăuntru, se condimentează cu sare și piper, apoi se pun deasupra o treime din dovleceii copți. 3. Se așază deasupra două foi de lasagna, apoi iar passata, fructe de mare, dovlecei, alt strat de foi de lasagna, iar passata și se finalizează cu restul dovleceilor. Se amestecă parmezanul și pesmetul, apoi se presară deasupra și se dă la cuptor 25-30 de minute, până ce prinde o culoare aurie. Se fierbe la aburi sau în apă fasolea verde și se servește cu lasagna.

Desert rapid de vară. Ai nevoie de un pepene galben mai mic (pe care îl tai în două și-l cureți de semințe), în care adaugi înghețată de ciocolată, vanilie, căpșuni, fistic, ananas, fructe de pădure (diverse sortimente, în funcție de gust, gata preparate, pentru că e destul de greu să pregătești în casă o asemenea varietate). Pentru a completa și a defini gustul, mai adaugi și un topping de ciocolată, frișcă și sticks-uri umplute cu ciocolată, portocale, banane, căpșuni. Pui alternativ câte o cupă de înghețată și una de fructe, apoi pune-ți imaginația la treabă și decorează după cum îți place. Cantitățile rețetei nu sunt definite, poți să adaugi mai multe fructe sau mai multă înghețată. Poți adăuga și ciocolată rasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru coșuri
Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 15 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 4.4315 secunde