Ce gătim astăzi

91
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1408372563.jpg
Aperitiv. Ingrediente pentru patru porții: 200 g cremă de brânză, 100 g brânză cu mucegai albastru sau verde, fărâmițată, 50 g iaurt, 25 ml vin alb sau rose, piper negru, proaspăt măcinat, 120 g miez de nucă, 25 g stafide aurii, jumătate 2 legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt, 2 pere curățate de cotoare și tăiate felii, felii de pâine pentru servit. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C (gradația mediu). Se așterne pe o tavă de copt o foaie de hârtie pergament. Peste ea se așază miezul de nucă. Se coc cinci-zece minute sau până ce nuca se rumenește. Se toacă circa trei sferturi din cantitatea de miez, apoi se pun deoparte miejii care arată cel mai bine, întregi, pentru decor. Între timp, se prăjesc feliile de pâine, unse cu puțin ulei, pe un grătar. Se amestecă într-un blender crema de brânză cu smântâna, brânza cu mucegai, mărar și vin. Se procesează până se obține o cremă omogenă. Se transferă crema într-un castron și se combină cu stafide și nuci tocate. Se decorează crema cu miejii de nucă rămași întregi și cu frunze proaspete de mărar. Se servește pe pâine prăjită, alături de feliuțe de pere și de un pahar cu vin Cabernet. Recomandări: Această cremă se poate servi și pe crutoane crocante, în loc de felii de pâine.

Aripioare cu susan și miere. Ingrediente: aripioare de pui, 4 linguri ulei, 4 linguri vin roșu, 2 linguri pastă de roșii, 2 linguri susan prăjit, 3 linguri miere, piper, boia iute, sare. Mod de preparare: Aripioarele se ung cu marinata obținută prin amestecarea ingredientelor și se lasă minimum o jumătate de oră la rece. Se pun în tavă, se toarnă deasupra restul sosului și se introduc la cuptor, unde se țin până când se rumenesc frumos. Se servesc cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți alături de salată verde sau murături.

Terină de ciocolată albă cu fructe de pădure. Ingredinete: 225g ciocolată albă, 300 ml frișcă lichidă, 225 g brânză grasă de vaci, bine scursă, 2 linguri coajă rasă de portocală, 125 g zahăr pudră, 350 g fructe de pădure (căpșuni, zmeură, mure), o lingură coniac, frunze de mentă pentru ornat. Mod de preparare: 1. Ungem cu puțin ulei o formă de chec și o tapetăm cu folie de plastic întinzând-o cât mai bine. 2. Rupem ciocolata în bucăți și o topim la bain-marie. Când s-a topit luăm ciocolata de pe foc, amestecăm și lăsăm să se răcească. 3. Batem frișca lichidă până când începe să se îngroașe. Separat frecăm brânza până când devine cremoasă, apoi încorporăm coaja rasă și 50g de zahăr. 4. Amestecăm bine, apoi adăugăm frișca și ciocolata topită și răcită. 5. Punem compoziția în formă de chec, o nivelăm și o băgăm la congelator cel puțin 4 ore. 6. Amestecăm fructele cu zahărul rămas, le punem într-o crăticioara la foc mic până când se topește zahărul, apoi adăugăm coniacul. 7. Când scoatem terina de la congelator ținem forma de chec 20-30 secunde în apă fierbinte, apoi o răsturnăm pe un platou. Îndepărtăm cu grijă formă și folia de plastic. 8. Se servește tăiată felii, ornată cu frunze de mentă și alături de fructele cu coniac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce face minuni în reumatism
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru coșuri
Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.8146 secunde